Ekologija Vijesti

Maserati kreće s testiranjem prvog 100% električnog pogonskog sustava

U okviru programa primjene svojih planova za elektrifikaciju proizvodnog programa, tvrtka Maserati započela je s fazom testiranja svojih potpuno novih električnih pogonskih sustava kojima će u budućnosti biti opremljeni modeli ove marke.

Izrađena su eksperimentalna vozila opremljena novim 100% električnim i inovativnim pogonskim sustavom sa 100% Maserati tehnologijom, u novom centru inovacija „Innovation Lab” u Modeni. U toj eksperimentalnoj fazi razvijat će se i zvuk karakterističan za električni motor.

Novi potpuno električni modeli automobila imat će prepoznatljiv zvuk, koji je već jedinstvena odlika svih automobila Maserati opremljenih klasičnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Kupci će tako moći uživati u vozilima na 100% električni pogon koja pružaju užitak pri vožnji, udobnost, snažne performanse i imaju jedinstven i prepoznatljiv zvuk.

Putem cestovnih ispitivanja i testiranja na trkaćim stazama prikupit će se važni podaci za razvoj i daljnje usavršavanje novih električnih pogonskih sustava koji će se rabiti na budućim modelima iz proizvodnog programa Maserati. 

Novi Maserati GranTurismo i GranCabrio bit će prvi automobili marke sa 100% električnim pogonom, a izrađivat će se u tvornici u Torinu.