Izdvojeno Vijesti

Mazda povećava proizvodnju Skyactiv motora za 25 posto

 

         Velika potražnja za modelima nove Skyactiv generacije potaknula je Mazda Motor Corporation na povećanje kapaciteta proizvodnje Skyactiv motora za jednu četvrtinu u svojoj tvornici u Hirošimi. Do kraja 2014. godine nove će proizvodne linije, uz povećanje proizvodnje sa 800.000 jedinica godišnje na milijun, također postati i fleksibilnije.

Kao dio zahvata, Mazda će u tvornici instalirati novu vrlo svestranu liniju mehaničke obrade motora. Osim toga, postojeće linije na kojma se sastavljaju MZR motori, bit će se revidirane kako bi se na njima omogućila proizvodnja i Skyactiv motora. Mazda trenutno u ponudi ima četverocilindarske Skyactiv-G benzinske motore i Skyactiv-D čiste dizelske motore.

Proširenje proizvodnje ključni je dio Mazdinog cilja povećanja globalne prodaje svojih vozila do 2016. na 1,7 milijuna vozila godišnje, od kojih bi približno 80 posto trebalo sadržavati Skyactiv tehnologiju. Osim u Hirošimi, SKYACTIV motori trenutno se proizvode i u Changan Ford Mazda Motor Co. u Kini, gdje je proizvodnja započela u lipnju 2013. Skyactiv motori će se također proizvoditi i u Meksiku u Mazda Motor Manufacturing de Mexico S.A. de C.V. s početkom u četvrtom tromjesečju tekuće fiskalne godine, odnosno prvom tromjesečju kalendarske 2014.