Vijesti

Mazdin hat-trick nagrada

Za Mazdu je 2018. godina počela hat-trickom prestižnih nagrada u Parizu, Bruxellesu i Milanu za tehničke inovacije i izvrstan dizajn.

SKYACTIV-X, prvi komercijalni benzinski motor na svijetu s kompresijskim paljenjem, osvojio je nagradu Quattroruote Global Tech za najznačajniju tehnološku inovaciju godine na manifestaciji u Milanu u Italiji

U Parizu je Mazda Vision Coupe okrunjen za najljepši konceptni automobil godine na Međunarodnom automobilskom festivalu 2018.

Na sajmu automobila u Bruxellesu 2018. SKYACTIV-X osvojio je trofej FuturAuto 2018 za automobilsku inovaciju, koji dodjeljuje Udruga belgijskih novinara za automobile i mobilnost (UJBAM)

Kiyoshi Fujiwara, viši izvršni direktor u Mazda Motor Corporation, tom je prigodom izjavio: “Vjerujemo da će SKYACTIV-X otvoriti vrata kako bismo ostvarili naš san o benzinskom motoru koji je energetski učinkovit, nudi odziv i ubrzanja kao dizelski motor, ali linearno i tiho kao benzinac te s razinom učinkovitosti koja se približava idealnom unutarnjem izgaranju. Vrlo sam ponosan na naše inženjere. Te su nagrade veliko ohrabrenje za sve nas i potiču nas da povećamo ​​naše napore kako bi ova inovativna tehnologija bila dostupna našim klijentima uz najvišu razinu kvalitete.”

Kevin Rice, direktor dizajna u Mazda Motor Europe, dodao je: “Otkako smo na Tokyo Motor Showu predstavili Vision Coupe, posljednji stupanj razvoja filozofije dizajna ‘KODO – duša pokreta’, bili smo preplavljeni reakcijama. Primiti takvu prestižnu nagradu u Parizu, uz nagrade u Milanu i Bruxellesu koje prepoznaju naše tehničke inovacije, predstavlja nevjerojatan početak 2018. godine.”