Ekologija Vijesti

MINI Cooper S E Countryman ALL4

Prvi plug-in hibridni model britanskog premium branda dolazi na naše ceste u 2017 – kompletno vozilo za grad i selo sada također nudi mogućnost čisto električne i stoga lokalne mobilnosti bez emisija.

Zaštitni znak MINI-ja, uživanje u vožnji, ulazi u novu dimenziju – na električni pogon, gotovo nečujan, s uzbudljivom spontanom isporukom električne energije i potpuno bez emisije CO2. Od lipnja 2017. godine, tržišno lansiranje MINI Cooper S Countryman E ALL4 čini najprostraniji i svestraniji model britanskog premium branda pionirom učinkovite i održive mobilnosti. Prvi MINI plug-in hibridni model nudi ne samo sportsku agilnost na cesti i izvan asfalta nego i mogućnost vožnje na čisti električni pogon, stvarajući nula lokanih emisija.

MINI Cooper S Countryman E ALL4 (kombinirana potrošnja energije: 2,3 – 2,1 l/100 km; emisija CO2: 52-49 g/km) će biti dostupan u prodajnim salonima od 24. lipnja 2017. godine.

Hibridni sustav MINI Cooper S Countryman E ALL4 sastoji se od trocilindarskog benzinskog motora s MINI TwinPower Turbo tehnologijom i sinkroniziranim električnim motorom. Oni zajedno stvaraju izlaz sustava od 165 kW/224 KS, čime automobil sprinta od stajanja do 100 km/h za 6,8 sekundi. Snaga motora s unutarnjim izgaranjem se prenosi na prednje kotače putem šest stupanjskog Steptronic prijenosa. Elektromotor pogoni stražnje kotače preko dvije faze jednog stupnja prijenosa. Inteligentno upravljana interakcija između dva agregata stvara eletrificirani pogon na sva četiri kotača koji optimizira okretnost i stabilnost na cesti, kao i pružanje vrhunsku vučne snage na snijegu i kolnom terenu.

U svakodnevnom prometu inteligentna kontrola vožnje MIMI Cooper S Countryman E ALL4 čini intenzivno hibrid iskustvo vožnje. Prilikom kretanja, samo je električni motor u početku aktivan što znači praktički bešuman početak. Kao što je tipično za električne motore, cijeli okretni moment je dostupan od stajanja. Kada se postigne brzina vožnje od 80 km/h, motor s unutarnjim izgaranjem se nježno aktivira. eDRIVE prekidač omogućuje vozaču da nastavi voziti sa čistim električnim motorom iza ove točke po želji: u MAX eDRIVE načinu MINI Cooper S Countryman E ALL4 može voziti i do 125 km/h bez lokalnih emisija. Električni raspon prvog MINI plug-in hibridnog modela je 40 kilometara. Energija potrebna za to je pohranjena u visokonaponskim litij-ionskim baterijama smještenim ispod stražnjeg sjedala. Mogu se puniti u konvencionalnim utičnicama kućanstava ili, za povećani unos energije, na wallbox ili javne stanice za punjenje. Punjenje traje između 2:15 i 3:15 sati.

Učinkovitost i vučna snaga električnog motora, njegova pametno kontrolirana interakcija s motorom s unutarnjim izgaranjem i vrhunska kvalitete i pouzdanost svih komponenti hibridnog sustava je rezultat eDrive tehnologije BMW Grupe. Visoki napon akumulatora dolazi s jamstvom u trajanju od šest godina ili 100.000 kilometara.

MINI Cooper S Countryman E ALL4 kombinira svoj progresivni pogonski sustav sa konceptom svestranog prostora i zaštitnim znakom stila branda najnovije ponude modela MINI. Zabava čisto električne vožnje dolazi s vrlo malim prostornim ograničenjima vezanih za pakete u unutrašnjosti. Obujam prtljažnika hibridnog modela je 405 litara, koji se može proširiti na čak 1.275 litara ako se stražnji nasloni preklope. Osim toga, raspon standardnih letvica u MINI Cooper S Countryman E ALL4 je izuzetno opsežan. Standardna oprema uključuje trokraki sportski volan, MINI modove vožnje za pojedine postavke vozila i navigacijski sustav MINI uključujući MINI Visual Boost radio s 6.5 inčnim putnim računalom u središnjem zaslonu s instrumentima i MINI kontroler u središnjoj konzoli.

Osim elemenata dizajna specifičnih za model kao što je “E” oznaka na prednjoj masci i bočni otvori kao i gazišta pragova vrata sa žutim “S” logom, aluminijskim naplatcima od 17 inča dizajna Light Spoke su još jedna razlikovna značajka ekskluzivna za model. U unutrašnjosti, zaslon specifičan za hibrid i prekidač eDRIVE ukazuju na osobit karakter modela MINI Cooper S Countryman E ALL4.