Vijesti

MINI najljepši auto u klasi

Novi MINI osvojio je nagradu za najbolji izgled automobila 2014. u svojoj klasi – “Best-looking car of 2014”. Najnovija generacija osvojila je nagradu “Autonis” u glasanju čitatelja auto magazina “auto motor und sport” za mali segment premium automobila.

Na tržištu od proljeća 2014., novi MINI odaje snažan karakter: sa svojim klasičnim proporcijama, tipičnom trodjelnom strukturom šasije te modernom interpretacijom svih ostalih značajki branda za novi model glasali su čitatelji automobilskog magazina “auto, motor und sport”. Sa svojim snažno izraženim i prepoznatljivim dizajnom, novi MINI nije samo zadivio stručne žirije u važnim izborima nego ostavlja svoj trag i na percepciji javnosti. Časopis “auto motor und sport” je pozvao je svoje čitatelje da glasaju za automobile najboljeg izgleda u 2014. godini. Na izbor je ponuđeno čak 94 vozila svrstanih u deset kategorija, a preko 17.000 čitatelja i online korisnika sudjelovalo je ovom izboru gdje je novi MINI završio prvi u klasi malih automobila. Pobjeduju je ostvario u natjecanju sa sedam novih automobila konkurentskih brandova.

Mi u MINI dizajnu posebno smo ponosni na ovu nagradu. Pozitivne povratne informacije od kupaca i fanova su vrlo ohrabrujuće za naš dizajnerski tim“, objašnjava Anders Warming, voditelj MINI dizajna.

Najnovije izdanje MINI-a  poprima evolucijsku nadogradnju u smislu dizajna i opsežnog unapređenja samog proizvoda koja pogoduju njegovom sportskom duhu, okretnosti, udobnosti u vožnji i, nadasve, učinkovitosti. Sve to je ostvareno pomoću novih motora opremljenih MINI TwinPower Turbo tehnologijom te novorazvijenih mjenjača. Detalji jedinstveni u ovoj klasi, poput podesivih amortizera, novorazvijenih LED svjetala, MINI Head-up displaya te sustava Driving Assistant uz korištenje premium materijala, naglašavaju zrelost i napredak najnovije generacije MINI-a te korištenje superiorne razine tehnologije u ovom malom premium automobilu.