Vijesti

Najbolje EuroNCAP ocjene za nove Honde

Novi Hondini modeli, HR-V i Jazz, osvojili su maksimalnih 5 zvjezdica na nezavisnom EuroNCAP testiranju koje je u 2015. godini doživjelo znatne promjene u kriterijima. Po novim kriterijima, vrhunski rezultati su znatno teže ostvarivi pa je time Hondin uspjeh još i veći. U prilog tome ide i činjenica da je nova Honda Jazz tek drugi automobil u svojoj klasi koji je po spomenutim kriterijima uspio osvojiti 5 zvjezdica EuroNCAP-a..

Kod oba Hondina automobila u serijskoj opremi baznih modela možete pronaći sustav aktivnog kočenja koji, koristeći lasersku tehnologiju, prati promet ispred vozila, upozorava vozača na opasnost od sudara te započinje s izvanrednim kočenjem u kritičnim situacijama. Sustav radi na brzinama od 5 do 32 km/h te u idealnim uvjetima na cesti može samostalno zaustaviti vozilo i tako izbjeći sudar.

Srednji i viši paketi opreme Jazz-a i HR-V-a opremljeni su Hondinim naprednim sustavom pomoći pri vožnji koji objedinjuje čitav niz sustava aktivne sigurnosti poput sustava upozorenja na opasnost od frontalnog sudara, sustava prepoznavanja prometnih znakova, inteligentnog limitatora brzine, sustava upozorenja pri napuštanju prometnog traka te sustava aktivnih dugih svjetala.

Ovime su se novi Jazz i HR-V pridružili ostalim članovima Hondine europske obitelji, obitelji u kojoj svakog člana krasi 5 EuroNCAP zvjezdica.

2015 Honda Jazz
2015 Honda Jazz