Vijesti

Neka vas Putni Anđeo čuva na cesti

Putni  Anđeo je aplikacija za smartphone koja telefon pretvara u sigurnosni uređaj. U slučaju prometne nesreće Putni anđeo trenutačno aktivira automatski poziv prema pozivnom centru ORYX Asistencije. Aplikacija je besplatna za sve korisnike usluge Pomoć na cesti, prepaid i pretplatnike Hrvatskog Telekoma.

Korisnici Hrvatskog Telekoma s aktivnom opcijom Pomoć na cesti za Hrvatsku ili cijelu Europu od 15. travnja mogu bez dodatne naknade koristiti i inovativnu aplikaciju Putni Anđeo koja smartphone pretvara u sigurnosni uređaj. Putni Anđeo besplatna je aplikacija koja obrađuje i analizira podatke o vožnji korisnika, tako da se u slučaju prometne nezgode trenutačno aktivira automatski poziv prema pozivnom centru ORYX Asistencije. Agenti pozivnog centra potom mogu na temelju dobivenih podataka kontaktirati korisnika ili hitne službe u svrhu organiziranja pružanja pomoći. Osim toga, aplikacija ima i mogućnost upućivanja poziva u slučaju potrebe za pomoći na cesti (b-call, breakdown call) koja agentima u pozivnom centru odmah javlja lokaciju korisnika kako bi brže i jednostavnije mogli organizirati pomoć.

Usluga Pomoć na cesti, koju također pruža ORYX Asistencija, sada zajedno s Putnim Anđelom, dostupna je i prepaid korisnicima i pretplatnicima Hrvatskog Telekoma. Njezinom aktivacijom korisnici dobivaju pravo na popravak vozila bilo gdje u Hrvatskoj ili cijeloj Europi u slučaju prometne nezgode, nemarnog rukovanja, tehničke neispravnosti ili vanjskih utjecaja. Opcija uključuje popravak vozila na licu mjesta do 1.500 kuna za manje kvarove koje je na licu mjesta moguće otkloniti – otključavanje greškom zaključanog vozila, zamjena kotača, guma, akumulatora, osigurača, svjećica i ostalih lako zamjenjivih dijelova. U opciju je uključen i prijevoz vozila vučnom službom u vrijednosti do 2.500 kn, dostava vozila nakon popravka u vrijednosti do 100 kuna i čuvanje vozila do dva dana, a kod opcije Pomoć na cesti u Europi moguće je koristiti i zamjensko vozilo.

Sve usluge pomoći na cesti mogu se koristiti 48 sati nakon primitka SMS poruke o aktivaciji, a opcija traje mjesec dana od aktivacije, nakon čega se može deaktivirati ili će biti automatski produžena. Opciju Pomoć na cesti u Hrvatskoj mogu aktivirati svi korisnici HT-a po cijeni od 19 kn/mj., odnosno Pomoć na cesti u Europi po cijeni od 33 kn/mj. Opcije se može aktivirati/deaktivirati na mjesečnoj bazi.