Vijesti

Nissan i tvornica u Sunderlandu nastavljaju suradnju

 

Nakon sastanka izvršnog odbora društvo Nissan Motor Company Ltd. je objavilo da će sljedeći Qashqai i novi X-Trail proizvoditi u svojoj tvornici u Sunderlandu.

Nissanova odluka uslijedila je nakon što je vlada Ujedinjene Kraljevine izrazila svoju namjeru da osigura da tvornica u Sunderlandu ostane konkurentna. Zahvaljujući tome, Nissan će povećati svoje ulaganje u tvornicu u Sunderlandu, čime će osigurati čak 7000 radnih mjesta u tvornici.

Sa zadovoljstvom mogu objaviti da će Nissan nastaviti ulagati u Sunderland. Naši zaposlenici u toj tvornici čine je globalnom silom koja svakog dana proizvodi proizvode visoke kvalitete i vrhunske vrijednosti”, rekao je Carlos Ghosn, predsjednik i glavni direktor u Nissanu. „Podrška i jamstva vlade Ujedinjene Kraljevine omogućili su nam donijeti odluku o proizvodnji Qashqaija sljedeće generacije i X-Traila u Sunderlandu. Pozdravljam predanost britanske premijerke Therese May automobilskoj industriji Velike Britanije i razvoju industrijske strategije.”

Nissanova tvornica u Sunderlandu otvorena je 1986., otkad je proizvela gotovo 9 milijuna automobila. Svaki treći britanski automobil proizveden je u Sunderlandu, najvećoj tvornici automobila u povijesti Ujedinjene Kraljevine. Usto se čak 80% automobila proizvedenih u Sunderlandu izvozi na više od 130 međunarodnih tržišta. Više od dva milijuna Qashqaija proizvedeno je u Sunderlandu u manje od deset godina. Osim 7.000 izravno zaposlenih u Sunderlandu, tvornica stvara još 28.000 radnih mjesta u lancu opskrbe. Nissan je u tvornicu u Sunderlandu dosad uložio više od 3,7 milijardi funti.

Nissan Sunderland