Vijesti

Nissan proizvedeno dva milijuna Qashqaija

Nissan Qashqai još je jednom postao dio povijesti automobilske industrije nakon što je u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji proizvodnja u rekordnom vremenu premašila dva milijuna primjeraka. Ni osam godina nakon što je Nissan revolucionarizirao klasu crossovera Qashqai je svoje najnovije postignuće ostvario brže od ijednog modela u povijesti britanske automobilske industrije.

Dizajniran i konstruiran u Europi i za Europu, novi su Qashqai osmislili Nissanovi stručnjaci u Nissanovu europskom centru za dizajn (London, VB) i Nissanovu europskom centru za tehnologiju (Cranfield, VB i Barcelona, Španjolska). Velik su doprinos dali i Nissanovi dizajneri i inženjeri iz Atsugija u Japanu. Qashqaiju nagrade nisu strane. U proteklih je sedam godina osvojio brojne nagrade automobilske industrije. Posljednje dostignuće zaokružuje izvrsnu godinu za novi Qashqai, koji je od predstavljanja prikupio mnoge nagrade, među njima i onu za Automobil godine časopisa What Car?.

Dva milijunti Qashqai proizveden je u crvenoj boji Magnetic i opremljen novim paketom opreme N-TEC, a namijenjen je kupcu u Velikoj Britaniji. Qashqai se uz posve električni LEAF proizvodi na Liniji 1 Nissanove tvornice u Sunderlandu, koja od 2010. radi 24 sata dnevno u tri smjene kako bi se ispunila potraživanja kupaca. Zahvaljujući tome s proizvodne trake svake minute siđe jedan Qashqai. Qashqai se sad približava Micri kao automobil proizveden u najviše primjeraka u povijesti Nissanove tvornice u Sunderlandu. U 18-godišnjem razdoblju od 1992. do 2010. u Sunderlandu je proizvedeno 2.368.704 primjeraka Micre.