Izdvojeno Predstavljamo

Nissan Pulsar stiže ove jeseni

Vođen strašću za inovacijama i tehnologijom, Nissan je tijekom posljednjih sedam godina preobrazio svijet obiteljskih automobila. Sada, primjenjujući jednak pristup dizajnu i originalno razmišljanje iz kojih su nastali Qashqai, X-Trail i Note, Nissan još jednom širi ponudu proizvoda uzbudljivim novim izazivačem u klasi obiteljskih hatchbackova – Pulsarom.

Spajajući upadljv izgled, tehničke novine i prostranu unutrašnjost, novi Pulsar unosi novu dimenziju u klasu C nudeći poznate Nissanove kvalitete u lijepom novom pakiranju. Uvođenje Pulsara naglašava Nissanovu želju da široj publici ponudi pametno oblikovane automobile bogate tehničkim inovacijama.

Napredne tehnologije

Kako su se Nissanovi vozači već naviknuli očekivati, novi Pulsar obiluje nizom jednostavnih i korisnih tehnologija konstruiranih da se vozači osjećaju samopouzdanije i udobnije. Ugled koji Nissan uživa zbog uvođenja novih tehnologija u klasu ojačan je mnogobrojnim obilježjima koja su inače rezervirana za vrhunske ili luksuzne modele. Nissanov napredan „sigurnosni štit” (Safety Shield) – paket međusobno povezanih sustava i tehnologija koji čine cjelovitu „zaštitnu mrežu” za vozače – također je posve uklopljen u Pulsar. Ta napredna mreža korisnih i vrlo naprednih tehnologija pomaže vozačima da uživaju u mogućnostima novog Pulsara s potpunim pouzdanjem. Među sustavima novog Pulsara su pomoć pri naglom kočenju, prepoznavanje pomičnih objekata, upozoravanje na nehotično skretanje iz prometne trake i nadzor mrtvog kuta. Zbog težnje Nissana da uvodi tehnologije koje su novina u klasi, Pulsar je jedini automobil u klasi koji na barem jednom modelu iz palete u serijskoj opremi nudi sustave za prepoznavanje pomičnih objekata, upozoravanje na napuštanje prometne trake i nadzor mrtvog kuta. Pulsar ima i sustav NissanConnect druge generacije, opremljen nizom inovativnih mogućnosti poput potpune integracije pametnih telefona, Googleovu® uslugu Send-to-Car i pristup najrazličitijim korisnim i informativnim aplikacijama. LED prednja svjetla još su jedna napredna tehnologija ugrađena u Pulsar. Prvi put u Nissanovu paletu uvedena na Qashqaiju i X-Trailu, Pulsarova LED prednja svjetla prepoznatljiva izgleda proizvode bistru, bijelu svjetlost i usto troše upola manje energije od klasičnih žarulja.

 

Učinkoviti i snažni motori

U skladu s Nissanovim pristupom inovacijama i smanjenju troškova vlasnicima, Pulsarova linija turbomotora odlikuje se savršenom kombinacijom performansa i učinkovitosti. Benzinski 1,2-litreni DIG-T ima performanse motora višeg razreda: razvija 115 KS, a 1,5-litreni dCi pak proizvodi 110 KS i 260 Nm. Na početku 2015. paleti će se pridružiti još snažniji 1,6-litreni turbobenzinac od 190 KS. Nastavljajući uspješnu Nissanovu politiku smanjivanja obujma, novi Pulsarovi motori nude odlične performanse uz male emisije, ispod 95 g/km CO2. Pulsar se može naručiti i s Nissanovim naprednim automatskim mjenjačem XTronic. Konstruiran da vozačima ponudi najbolje iz obaju svjetova, na malim brzinama vrtnje motora iznimno glatko prenosi snagu, a pri većim opterećenjima promjene su izravnije i pozitivne.

 

Nova mjerila prostranosti

Zbog najduljega međuosovinskog razmaka u klasi (2.700 mm) i pametnog oblikovanja, Pulsar nudi znatno više prostora u visini nogu i ramena straga od konkurenata. Doista, s razmakom od 692 mm u visini koljena, Pulsar je prostraniji od mnogih automobila klase D. No unatoč tome zadržao je kompaktan okvir (duljina 4.385 mm) pa ga je lako parkirati u skučenim gradskim prostorima.

 

Otmjen, sportski stil

Trenutno prepoznatljiv zahvaljujući poznatoj Nissanovoj rešetki u obliku slova v i upadljivim, mišićavim krivuljama, Pulsar je oblikovan i konstruiran za Europu i proizvodit će se u Nissanovoj tvornici u Barceloni. Prožet istim dizajnerskim obilježjima zbog kojih su Qashqai i X-Trail tako dojmljivi na cesti, Pulsar kombinacijom snažnih linija s besprijekornim detaljima stvara otmjen, sportski oblik. Poput crossovera iz obitelji, Pulsar ima upadljivo velike kotače, uvučene bokove i tečan profil. Odvažnost i vrhunska obrada nastavljaju se u unutrašnjosti gdje su kvalitetni materijali i čiste linije savršeno usklađene s Pulsarovom neobično bogatom opremom.

Nissan Pulsar dolazi u prodaju od jeseni ove godine.

119408_1_5 119410_1_5 119411_1_5 119413_1_5 119414_1_5 119415_1_5