Vijesti

Nissan za zdravstvene djelatnike proizvodi zaštitne vizire

Nissan će proizvoditi zaštitne vizire za zdravstvene djelatnike u Japanu koji su na prvoj crti bojišnice protiv COVID-19. Trenutačan je plan proizvesti 2.500 vizira mjesečno. Proizvodnja će započeti ovoga mjeseca u Nissanovom tehnološkom centru, Nissanovom istraživačkom centru i tvornici u Yokohami.

Osim toga, kao odgovor na zahtjev japanske vlade, Nissan pomaže proizvođačima ventilatora i respiratora. Nissan tim proizvođačima namjerava pomoći tako što će im dati prijedloge za poboljšanje proizvodnih procesa, stavljanjem na raspolaganje radnog prostora ili radne snage koji će im omogućiti povećanje proizvodnje te donacijom dijelova koji nedostaju.

Nissan je već počeo sa sličnim inicijativama u drugim regijama. U SAD-u Nissan već proizvodi zaštitne vizire za zdravstvene djelatnike u saveznim državama Michigan, Mississippi i Tennessee.

U Velikoj Britaniji, grupa volontera iz Nissanove tvornice u Sunderlandu pomaže s isporukom zaštitnih vizira. Do kraja ovog tjedna tvornicu će napustiti više od 77.000 vizira, a od sljedećeg tjedna isporučivat će se do 100.000 vizira tjedno. Nissan je uložio dodatna sredstva u nabavu alata za izradu kalupa brizganjem, čime će se drastično povećati brzina proizvodnje zaštitnih vizira.

U Španjolskoj Nissan započinje proizvodnju medicinskih respiratora u suradnji s bolnicom Sant Pau, tvrtkom QEV Technologies i tehnološkim centrom Eurecat. Proizvodnja respiratora počinje ovoga tjedna u Nissanovoj tvornici motora u Barceloni.

Grupa Nissan nastavlja podržavati mjere protiv širenja bolesti COVID-19 korištenjem iskustva stečenog u razvoju i proizvodnji vozila, uporabom već postojećih sredstava te suradnjom s vladama i s njima povezanim tijelima u svim zemljama.