Vijesti

Novi Citroën C3 Hrvatski Automobil 2017. godine

Stručni žiri Hrvatske automobilske udruge, sastavljen od specijaliziranih stručnjaka za motorna vozila i promet, proglasio je danas Novi Citroën C3 za „Hrvatski Automobil 2017. godine“. Hrvoje Grbac, operativni direktor marki Citroën i DS, primio je nagradu za novi Citroën C3 od prof. dr. Željka Marušića, predsjednika žirija, prof. dr. Ivana Dadića, vodećeg prometnog stručnjaka u Hrvatskoj i prof. dr. Dinka Mikulića, voditelj stručnog vijeća u okviru žirija.

Osnovni kriteriji stručnog žirija bili su odabrati automobil koji je donio najviše korisnih noviteta po pitanju dizajna, funkcionalnosti, udobnosti, ekonomičnosti i sigurnosti, a dostupan je prosječnom hrvatskom kupcu, izjavio je prof. dr. Dinko Mikulić, autor veleučilišnog udžbenika Motorna vozila“.

Svojom osobnošću izražajnih boja, novi Citroën C3 ruši ustaljena tržišna pravila te donosi svježinu i optimizam. Ističe se jedinstvenim oblikom i grafičkim elementima koji pridonose njegovom energičnom stavu punom samopouzdanja. Odvažan stil naglašavaju i brojne mogućnosti personalizacije. Unutrašnjost novog C3 odlikuje se dizajnom koji u prvi plan stavlja udobnost, tako da je svako putovanje ispunjeno zadovoljstvom. Naposljetku, opremljen je suvremenim internetskim tehnologijama, kao što je ConnectedCAM Citroën, ugrađena kamera visoke razlučivosti koja omogućuje dijeljenje slika i videa, a predstavljena je prvi put u svijetu. Novi Citroën C3 lansiran je na hrvatsko tržište početkom ove godine s pet godina jamstva. U ponudi je s tri razine opremljenosti: Live, Feel i Shine, benzinskim motorima PureTech 68 i 82, dizelskim motorima BlueHDi 75 i 100 te s cijenom već od 84.530 kn.