Vijesti

Novi Ford isporučen Zajednici sportskih udruga Grada Čakovca

U ponedjeljak, 17. listopada 2016., je ispred Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu, održana primopredaja drugog kombi vozila koje je Grad Čakovec kupio za potrebe odlaska sportaša na natjecanja. Ford Transit kupljen je uz sufinanciranje Hrvatskog olimpijskog odbora, novcem namijenjenom za razvoj lokalnog sporta.

Dobavljač ovog vozila i ove je godine provjereni partner – tvrtka AMC Međimurje koja je ovlašteni prodavatelj i serviser vozila Ford i Fiat za našu županiju, a nakon prošlogodišnje isporuke i sufinanciranja prvog vozila, Grad Čakovec i HOO odlučili su nastaviti ovu uspješnu suradnju s tvrtkom AMC Međimurje.

Kako je na primopredaji istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, ovo drugo kombi vozilo trebalo bi u najvećoj mjeri riješiti pitanja odlaska na natjecanja sportskih klubova, članova gradske sportske zajednice. „Kao što smo lani obećali, i ovo vozilo nabavljeno je uz sufinanciranje Hrvatskog olimpijskog odbora, a samo je dio ovogodišnjih ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Ove godine izgrađena je sportska dvorana u Ivanovcu, obnovljena kuglana na SRC „Mladost“ u Čakovcu, a rad sportskih udruga s gradskog područja sufinanciran je s 5 milijuna kuna“, istaknuo je gradonačelnik Kovač. Prvi kombi, isporučen prije malo više od godine dana, prošao je 44 tisuće kilometara, što pokazuje opravdanost ulaganja, ali i uštede koje su sportaši time ostvarili, završio je Kovač.

Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, posebno je istaknuo suradnju koju već drugu godinu imaju Grad Čakovec i Hrvatski olimpijski odbor. „Sredstva HOO-a kojima je sufinancirana nabava vozila namijenjena su razvoju lokalnog sporta, a upravo je Čakovec primjer kako se u sport ulaže te kako se on treba razvijati u lokalnoj zajednici.“, rekao je Krajač te istaknuo da nabavkom drugog vozila suradnja neće stati, već naprotiv.

Kombi vozilo je u ime čakovečkih sportaša preuzeo član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Miodrag Novosel, rekavši da će sa dva vozila kojima raspolažu, pitanje prijevoza sportaša na natjecanja postati prošlost.

O rasporeda korištenja vozila, prema propisanim kriterijima odlučuje Zajednica sportova Grada Čakovca. U njoj je okupljeno 73 sportskih klubova i udruga s čakovečkog područja.

img_2457  img_2472 img_2478img_2459 img_2454 img_2456