Predstavljamo

Novi modeli 718 GTS 4.0: užitak u vožnji za sva osjetila

Porsche nadopunjuje svoja sportska vozila sa središnje postavljenim motorom za dva naglašeno sportska i ekskluzivno opremljena modela. Oni se zovu 718 Cayman GTS 4.0 i 718 Boxster GTS 4.0. Ova dva nova automobila s dva sjedišta snagu crpe iz četverolitrenog bokser motora sa šest cilindara s 294 kW (400 KS) kakav se nalazi i u modelima 718 Spyder i 718 Cayman GT4. U kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i sportskim ispušnim sustavom dobiva se fantastičan razvoj snage i posebno emocionalan doživljaj vožnje. Za standardni sprint do 100 km/h potrebno je 4,5 sekundi. Maksimalna brzina iznosi do 293 km/h. Zahvaljujući serijskom sportskom voznom postolju Porsche Active Suspension Management (PASM) uključujući spuštenost za 20 milimetara kao i kontrolnom sustavu Porsche Torque Vectoring (PTV) s mehaničkom diferencijalnom bravom stražnje osovine, nova generacija GTS-a postiže impresivan spoj sportske britkosti i svakodnevnog komfora. Serijski Sport Chrono paket s dalje razvijanom aplikacijom Porsche Track Precision App usto naglašava dinamički karakter sportskog vozila sa središnje postavljenim motorom. Dizajnerski elementi u crnoj boji i tamna oprema s Alcantara® kožom donose tipične akcente GTS-a.

Model 718 Cayman GTS 4.0 se u Njemačkoj uključujući opremu specifičnu za pojedinu zemlju kao i PDV od 19 posto nudi za 81.926 eura, dok cijena za 718 Boxster GTS 4.0 iznosi 83.949 eura. Oba modela će krajem ožujka 2020. godine biti dostupni kod trgovaca u Njemačkoj.

Kao i kod 718 Spydera i u modelu 718 Cayman GT4 se snažni četverolitreni agregat odlikuje izvanrednom učinkovitošću. Pored adaptivnog upravljanja cilindrima koje pri niskom opterećenju izmjenično isključuje jednu od dviju cilindarskih klupa, učinkovitosti vozila doprinose i direktno ubrizgavanje goriva s Piezo injektorima te varijabilni usisni sustav. Nadalje, GTS motor oduševljava suverenim zalihama snage i neposrednim odzivom. S lakoćom postiže do 7.800 okretaja u minuti i zahvaljujući serijskom sportskom ispušnom sustavu s dinamičkom kontrolom prigušivača uključuje i akustične prednosti bogatog zvuka šestocilindričnog bokser motora. Sportski ispušni sustav s integriranim benzinskim filtrom čestica i razmaknutim završnim cijevima modeli 718 GTS 4.0 preuzeli su od 718 Spydera 718 Caymana GT4. Konstrukcijom u obliku sedla se stvara prostor za donji dio stražnjeg dijela u crnoj boji koji je posebno razvijen za GTS modele.

Uz posebno precizno rukovanje, agilno upravljanje i poslušno ponašanje u zavojima i vozno postolje obećava emocionalno iskustvo vožnje. Uspijeva objediniti sportsku britkost i svakodnevni komfor. Porsche Active Suspension Management (PASM) dio je serijske opreme. U vezi s tim dolazi i spuštenost voznog postolja za 20 milimetara. Opcionalno je dostupno i PASM sportsko vozno postolje kojim se karoserija spušta za deset milimetara. Također serijski dostupne su daljnje komponente performansi kao što su sustav Porsche Stability Management (PSM) sa zasebno promjenjivim PSM Sport modusom, Sport Chrono paket s dalje razvijanom aplikacijom Porsche Track Precision App, adaptivno postavljanje agregata Porsche Active Drivetrain Mounts (PADM) i kontrolni sustav Porsche Torque Vectoring (PTV) s mehaničkom diferencijalnom bravom stražnje osovine.

Ova sportska vozila sa središnje postavljenim motorom voze se na 20 inča velikim lakometalnim kotačima u crnoj boji svilenkastog sjaja. Gume ultravisokih performansi dimenzije 235/35 ZR 20 sprijeda i 265/35 ZR 20 otraga otvaraju pogled probušenim diskovima i crvenim čeljustima pojačanog kočionog sustava. Keramičku kočnicu Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) moguće je opcionalno naručiti.

Tamni, kontrastni detalji usmjeravaju na posebni sportski status GTS vozila: To se odnosi na usnu spojlera, potpuno crni dovod zraka prednje obloge u Sport Designu, stakla maglenki u prednjem dijelu, stakla stražnjih svjetala kao i novooblikovani donji dio stražnjeg dijela.

U interijeru će tamna Alcantara® koža osigurati onaj sportsko-elegantni ambijent. Njome su ukrašeni središnji dijelovi serijskih sportskih sjedišta Plus kao i obruč volana, središnja konzola, mjenjač i nasloni za ruke kod oba vrata. Kod modela 718 Cayman GTS 4.0 k tome su njome obloženi A stupovi i krov. Dodatnu boju donosi opcionalni paket interijera GTS: Na izbor su boje karminsko crvena ili kreda. Njome se mogu naglasiti brojčanik tahometra, sigurnosni pojasevi, svi ukrasni šavovi uključujući izvezeni GTS amblem na naslonima za glavu i Porsche natpis na crno uokvirenim otiračima. Ukrasni elementi kao i letvica središnje konzole napravljeni su od karbonskog materijala.

Modeli 718 GTS 4.0 serijski posjeduju sustav Porsche Communication Management (PCM) sa 7“ zaslonom na dodir visoke rezolucije kao i Sport Chrono paket s dalje razvijanom aplikacijom Porsche Track Precision App. Ovaj program pametnog telefona koji stiže iz moto sporta može preko PCM zaslona prikazivati podatke vezane uz performanse kod primjene na trkaćoj stazi, vizualizirati ih te ih pohraniti za kasniju analizu. Online navigacijski modul s informacijama o prometu u stvarnom vremenu, govorno upravljanje i Porsche Connect također su opcionalno dostupni kao i zvučni sustav BOSE® i high-end surround zvučni sustav Burmester.