Galerija Vijesti

Novi Polo GTI – kreće pretprodaja

200 KS, DSG mjenjač, tipične GTI oznake te mnoštvo opreme samo su dio onoga u čemu će uživati vozači novog Pola GTI. Užitak u vožnji im je zajamčen uz cijenu od 174.000 kn.

Kao vrhunac za kraj godine marka Volkswagen objavila je početak pretprodaje novog Pola GTI. Sa snagom od 200 KS i detaljima poput automatskog mjenjača s dvije spojke (DSG), sportskog voznog postroja, sportskih sjedala i 17“ naplataka od lakog metala cijena najsnažnijeg Pola iznosi 174.000 kn. Novi kompaktni sportaš predstavlja dodatni vrhunac legendarne priče o GTI modelima: tipka za pokretanje TSI motora snage 320 Nm u ovom Polu prerasta u svojevrsni prekidač za posebni doživljaj vožnje. Međutim, ovaj GTI također nudi puno više od čiste dinamike. Kao i uvijek, performansama su suprotstavljene suverena sigurnost i visoka razina udobnosti – tajna uspjeha ideje o GTI modelima.

Sa 6-stupanjskim DSG mjenjačem novi Polo GTI ubrzava do 100 km/h za kratkih 6,7 sekundi. Najveća brzina koju razvija je 237 km/h, uz prosječnu potrošnju od 5,9 l/100 km. Model je oplemenjen oznakama GTI modela poput tipično crvene trake u rešetci hladnjaka, vrha ručice mjenjača GTI i legendarne presvlake sjedala s kariranim uzorkom „Clark“.

U opcijske značajke ubrajaju se potpuno digitalni instrumenti (Active Info Display), LED glavna svjetla, čitav niz dodatnih sustava potpore, namjestivi vozni postroj Sport Select, zatim prvi puta 18“ naplatci od lakog metala, najveći panoramski pomični krov u klasi i sound sustav Beats od 300 W.

Novi Polo GTI temelji se na šestoj generaciji serije modela koja je na tržište dospjela u jesen ove godine. Ona trenutačno uživa najveće priznanje s najrazličitijih strana: novi je Polo u studenom ocijenjen s maksimalnih pet zvjezdica u okviru EuroNCAP crash testova. U prosincu, stručnjak iz branše Bähr & Fess Forecasts objavio je najnovije analize s područja očuvanja vrijednosti svih aktualnih automobila. Novi Polo prema njima je kompaktno vozilo koje će u 2021. godini imati najveći ostatak vrijednosti, što je odraz kvalitete i dugovječnosti kompaktnog Volkswagena.

,