Vijesti

Novi Touareg odličan na Euro NCAP-u

Najbolje ocjene za novi Touareg: Europska agencija za sigurnost u prometu Euro NCAP dodijelila je ovom novom modelu iz više klase maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica. Time ovaj SUV prema mišljenju neovisnih stručnjaka za crash testove pokazuje vrhunske performanse u svim kategorijama.

Ocjena od pet zvjezdica u sklopu zahtjevnog testiranja „European New Car Assessment Programme“ – skraćeno: Euro NCAP – pokazuje da je Touareg odnio titulu iznimno sigurnog vozila u svojoj kategoriji. Novi Touareg prvenstveno impresionira svojim sveobuhvatnim paketom sigurnosne opreme koji se sastoji od optimizirane strukture karoserije, sklopa pojaseva, sjedala i zračnih jastuka te inovativnih sustava potpore. Ovaj je SUV u sve četiri pojedinačne kategorije Euro NCAP testa ostvario vrlo dobre rezultate. U području „Zaštita odraslih putnika“ postigao je 89 posto maksimalne ocjene, u kategoriji „Zaštita djece u vozilu“ ostvario je 86 posto, u kategoriji „Sustavi potpore“ 81 posto te u kategoriji „Zaštita pješaka“ 72 posto najviše ocjene.

Važno mjerilo za sigurnost vozila u Europi

Euro NCAP već 20 godina predstavlja strogo mjerilo za razinu sigurnosti novih automobila u Europi. Tijekom posljednjih godina testiranja su kontinuirano postajala strožima tako da danas obuhvaćaju različite scenarije sudara (između ostalog, frontalni sudar s aluminijskom preprekom pri brzini od 64 km/h i 40 postotnom pokriću, bočni udar u bočnu strukturu vozila pri brzini od 50 km/h, bočni udar u stup pri brzini od 32 km/h) i veće zahtjeve u pogledu serijskih sustava potpore za vozača.

Touareg nastavlja s uspjehom SUV obitelji

Nakon što je uveden na tržište u proljeće 2018. godine, Touareg predstavlja novu perjanicu marke Volkswagen koja se ne odlikuje samo sigurnosnim značajkama, već i revolucionarnom fuzijom sustava potpore, komfornih sustava, sustava svjetala i infotainment sustava. Tako Touareg kreće s najvećim spektrom sustava potpore, sustava dinamike vožnje i komfornih sustava koji je do sada integriran u neki Volkswagen model.

U to se ubrajaju tehnologije poput potpore svjetala za noćnu vožnju Nightvision (prepoznavanje osoba i životinja u mraku pomoću termalne kamere), potpore kod prometnog zastoja i radova na cesti (potpomognuto upravljanje i održavanje pravca te dodavanje gasa i kočenje pri brzini do 60 km/h), potpore za križanja (reagiranje na vozila koja sijeku putanju ispred Touarega), nove stabilizacije njihanja s elektromehanički reguliranim stabilizatorima, IQ.Light – LED Matrix glavnih svjetala (interaktivna regulacija kratkih i dugih svjetala pomoću kamere) i Head-up zaslona koji se izravno projicira na vjetrobransko staklo (Windshield Head-up-Display).