Vijesti

Novi Touareg završio 27. Zagrebački maraton

U nedjelju, 14. listopada, najnoviji član Volkswagen obitelji, novi Touareg, zagrebačkim je ulicama predvodio više od četiri tisuće natjecatelja 27. Zagrebačkog maratona. Na glavnom zagrebačkom trgu Volkswagen je povodom ovog maratona okupio svoju SUV obitelj u prilično nesvakidašnjem izdanju.

Maratonski vikend u Zagreb započeo je u subotu, 13. listopada dječjom utrkom u kojoj su sudjelovala djeca predškolskog i školskog uzrasta. Odrasli profesionalci i brojni rekreativci snagu i izdržljivost odmjerili su u jednoj od tri utrke (maraton 42 km, polumaraton 21 km i utrka građana 5 km), a novi kralj SUV klase, VW Touareg, predvodio je više od 4000 trkača u sve tri kategorije.

Ovaj tehnološki i estetski najprogresivniji Volkswagen do sada opremljen je sustavima povezivosti novog vijeka, te revolucionarnom fuzijom sustava potpore, komfornih sustava, sustava svjetala i infotainment sustava predvodi put u budućnost, a u prodaju je pušten u drugoj polovici rujna s početnom cijenom od 529.900 kn kod svih ovlaštenih Volkswagen partnera.

Uz izloženog Touarega uz start i cilj maratonske utrke, najbolji pogled na trkače svakako su imali T-Roc i Tiguan koji su utrku pratili s vrha Volkswagenove kupole. Marka Volkswagen pokazala je da se svi članovi njezine SUV obitelji odlično snalaze u gradu gdje privlače brojne poglede, ali i na najrazličitijim usponima i terenima koje savladavaju najbolje u klasi.

Marka Volkswagen već je drugu godinu za redom ponosni sponzor ovog maratonskog vikenda koji je, osim promoviranja zdravog života i ustrajnosti, izborio svoje mjesto među najposjećenijim manifestacijama u Zagrebu.

Zagrebački maraton pokrenut je 1992. godine, a na prvoj utrci na cilj je stiglo 70 sudionika, od čega samo 4 žene. Od tada pa do danas popularnost  rekreativnog trčanja i zdravog načina života kontinuirano raste. Tome u prilog govori i velik interes domaćih natjecatelja te rekordan broj od 4.000 prijavljenih sudionika iz više od 50 zemalja.