Vijesti

Papa Franjo primio izaslanstvo Stellantisa

Izaslanstvo Stellantisa posjetilo je Vatikan, predvođeno predsjednikom Stellantisa Johnom Elkannom, izvršnim direktorom Stellantisa Carlosom Tavaresom i Olivierom Françoisom, izvršnim direktorom marke Fiat. Papa Franjo primio je izaslanstvo koje je predstavilo svrhu i vrijednosti Stellantisa, njegovu predanost održivoj mobilnosti i novi Fiat 500.

Osnivanje Stellantisa označava početak novog poglavlja potaknutog spajanjem dvaju proizvođača automobila, svaki s dugom tradicijom, prepoznatljivim robnim markama i velikim uspjesima, a svi su usko povezani s raznolikošću i talentom njihovih 300.000 zaposlenika diljem svijeta i sa skup zajedničkih vrijednosti koji će voditi novi pothvat na njegovom putu: integritet i etika u svim sektorima našeg poslovanja i kroz čitav lanac vrijednosti. Jednostavno rečeno, „društvena odgovornost poduzeća“.

Te se vrijednosti mogu pronaći u DNK novog Fiata 500, proizvedenog u Italiji u tvornici Mirafiori u Torinu, simbolu promjene prema održivijoj, zajedničkoj, sigurnijoj i pristupačnijoj mobilnosti za sve. U svojoj je srži poštivanje okoliša i poruka za poticanje odgovornog izbora i ponašanja, poziv na akciju za stvaranje bolje i održivije budućnosti za buduće generacije.