Izdvojeno Vijesti

Peugeot Hrvatska sponzor Dubrovačkih ljetnih igara

Peugeot je povodom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara najavio svoj novi projekt „2008 protiv mina“, kojeg pokreće u suradnji s Uredom za razminiranje Vlade Republike Hrvatske i Veleposlanstvom Republike Francuske. Izlaganjem novog crossovera „2008 by Bućan“ u dubrovačkom Starom gradu i službeno je započeo ovaj dobrotvorni projekt. Renomirani umjetnik Boris Bućan oslikao ga je na originalan način,  a poseban je i po tome što će biti prodan, a sav prihod koristit će se za razminiranje jednog dijela teritorija Republike Hrvatske.

         Boris Bućan je jedan od najpoznatijih likovnih umjetnika, slikar i grafički dizajner. Dosad je imao više od sedamdeset samostalnih izložbi, te više od 160 kolektivnih izložbi. Izuzetno je cijenjen u zemlji i u inozemstvu zbog svog osebujnog pristupa u oblikovanju plakata. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inozemstvu. Bućanova djela danas se nalaze u brojnim svjetskim muzejima među kojima se ističu MoMA i Cooper – Hewitt Museum u New Yorku, Staatliches Museum für Augewandte Kunst u Münchenu, le Musée des Arts Décoratifs u Parizu.

Dubrovačke ljetne igre održavaju se od 10. srpnja do 25. kolovoza 2013. godine. I ove će godine okupiti ponajbolje dramske, glazbene, baletne, folklorne, likovne i filmske umjetnike iz cijelog svijeta. Zasnovane na bogatoj i živoj baštini grada Dubrovnika, Igre 64. godinu zaredom postaju sjecište hrvatskog i svjetskog duha i kulture.

         Peugeot je treća automobilska marka u Hrvatskoj, s više od 8% tržišnog udjela. Odličan imidž i 200 godina bogata povijest omogućavaju prodajne rezultate koji je stavljaju je u sam vrh poretka hrvatskih, ali i europskih automobilskih marki.

IMG_5622_1 IMG_5674_1 IMG_5678_1