Vijesti

Peugeot predstavio konceptni sat

Povodom Međunarodnog salona visokog urarstva koji se održava u Ženevi, dizajnerski studio Peugeot s iskustvom u području globalnog dizajna, Peugeot Design Lab, otkrio je svoju novu kreaciju u području urarstva visoke klase razvijenu za marku Pecqueur Conceptuals.

Na samom početku predstavljanja marke Pecqueur Conceptuals, društvo Suisse Noosphaire zatražilo je od dizajnerskg studija Peugeot s iskustvom u području globalnog dizajna da utvrdi pravila pozicioniranja marke Pecqueur Conceptuals u pogledu njezinog pristupa “mehaničkoj umjetnosti”. Taj se pristup odlikuje uvođenjem sasvim novih materijala i dijelova koji postavljaju nove standarde u svijetu urarstva visoke klase.

Nadahnuće i uzor marke jest Onésiphore Pecqueur, genijalni inženjer iz 19. stoljeća, koji je osim razvijanja novog poimanja aritmetike i regulatornih postupaka mehaničke jednadžbe osmislio i prvi diferencijal. Iako strastveni majstor urar, Pecqueur se smatra prvenstveno prvim automobilskim inženjerom jer je diferencijal bio ključan u početnom razvoju automobila u kojem ima ulogu jedne od najznačajnijih tehnoloških inovacija. Taj je mehanički dio omogućio upravljanje pogonskom silom na razini upravljivih kotača te da se nadiđe ravna putanja kako bi se mogle svladati zakrivljene putanje. Jean-Philippe Coulaud, partner za globalno upravljanje društva Noosphaire, izjavio je: “Doprinos Peugeot Design Lab-a bio je velik jer nam je omogućio da već od najranijih razvojnih faza našeg projekta osjetno istančamo svoj pristup i pomogao da utvrdimo precizna pravila kojima smo odredili područje djelovanja marke. Ta nam je suradnja pomogla da dobijemo savršen sklad između imidža koji prenosi dizajn našeg prvog proizvoda i poruka odaslanih različitim komunikacijskim kanalima koji su se istodobno razvijali, kako bismo istančanim pozicioniranjem osigurali promidžbu marke“. Potpis marke Pecqueur Conceptuals “Mehanička umjetnost u pokretu” spaja estetiku i tehničke inovacije s dinamičnošću pokreta.

Com_Montre_Concept_Pecqueur_Conceptuals_001_01 Com_Montre_Concept_Pecqueur_Conceptuals_002_01