Vijesti

Pobjeda XCeeda Kiji donijela već 3. nagradu Trophée Argus

Prethodni osvajači nagrade Argus Kijini modeli Stinger GT i Picanto

Kijin novi crossover, XCeed, osvojio je prestižnu nagradu Trophée Argus za 2020. godinu u kategoriji kompaktnih i obiteljskih SUV-ova. Tako je Kia na nedavnoj svečanosti nagradu Argus osvojila već treći put, jer je 2018. slavio Stinger, a 2012. titulom dobitnika okitio se mališan Picanto.

Trophée Argus nagrađuje cijenu, tekuće troškove i vrijednost rabljenog vozila

Trophée Argus na francuskom tržištu nagrađuje nove modele koji nude najbolju kombinaciju svojstava i tekućih troškova. Kandidate ocjenjuju na osnovu cijene, tekućih troškova i ostatka vrijednosti rabljenog vozila, a pritom žiri uzima u obzir i druge karakteristike (kvaliteta, udobnost, užitak u vožnji, opremljenost) i doprinos vozila u svom razredu.

Žiri čine članovi grupacije Groupe Argus, francuski automobilski novinari i stručnjaci s područja tržišta rabljenih vozila i automobilskog tržišta u cjelini. Kia XCeed osvojio je najviše priznanje u kategoriji kompaktnih i obiteljskih sportskih terenaca, a pritom je pobijedio konkurente kao što su: Mazda CX-30, Toyota RAV4 Hybrid i Hyundai Santa Fe. Marc Hedrich, generalni direktor Kia Motors France, rekao je povodom toga: „Veoma smo radosni zbog osvajanja lovorike Trophée Argus za 2020. godinu. To je priznanje za bitan i jedinstven model marke Kia. Novi XCeed je crossover razreda C koji među vozilima masovnih proizvođača nema ravnopravnog rivala.”

„Kia XCeed potpuno je europski model, kao i sve ostale izvedbe Ceeda”, dodao je Hedrich. „Model, koji je dizajniran, razvijen i napravljen u Europi za europske kupce, odmah je postao uspješnica. Drago nam je da su prednosti Kia XCeeda – njegov dizajn, kvaliteta, vozna svojstva i troškovi vlasništva – zaslužni za to da odskače od konkurencije. Ova nagrada posvećena je našim dizajnerima, prodavačima i inženjerima širom Europe i zahvaljujem im na odlično obavljenom poslu.”

Kia XCeed: sportska, urbana alternativa tradicionalnim sportskim terencima

Novi Kia XCeed je auto sa stilom, izražajan je i dizajnerski suvremen, a kao takav predstavlja alternativu tradicionalnim sportskim terencima. XCeed, koji je proizvod Kijinog dizajnerskog središta u Frankfurtu, dizajniran je pod vodstvom Gregoryja Guillauma, potpredsjednika dizajna u Kia Motors Europe. Kia XCeed proizvode u slovačkom gradu Žilina, gdje izrađuju i ostale izvedbe: Ceed (hatchback), Ceed Sportswagon (karavan) i ProCeed (shooting brake). Kao i njegova čelična braća i XCeed se može pohvaliti 7-godišnjim tvorničkim jamstvom (150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja broja prijeđenih kilometara), koje je najduže jamstvo u Europi. Na proljeće će Kia XCeed dopuniti svoju ponudu plug-in hibridom, koji ima litij-polimerni baterijski sklop kapaciteta 8,9 kWh, elektromotor snage 44,5 kW i 1,6-litreni benzinski 4-cilindraš s izravnim ubrizgavanjem goriva. Kia XCeed Plug-in Hybrid može prijeći isključivo na struju oko 60 kilometara.

O nagradama Trophée Argus

Trophée Argus, osnovan 1993. s ciljem nagrađivanja namjenskih vozila, 2008. godine je krenuo s nagradama u kategoriji osobnih vozila. Na ovogodišnjem natjecanju za priznanja su se borila 33 osobna vozila, među kojima su izabrali tri finalista u svakoj od sedam kategorija (kompaktni SUV, gradski auto, kompaktna limuzina, kompaktni i obiteljski SUV, obiteljska i kompaktna limuzina, premium SUV i električno vozilo).