Vijesti

Porsche investira u startup „Miles“

Porsche Digital sudjeluje u američkom startupu „Miles“. Tvrtka osnovana 2016. godine sa sjedištem u San Joseu u kalifornijskoj Silicijskoj dolini pokreće prvi nagradni program temeljen na pametnim telefonima za sve oblike mobilnosti. Miles je razvio digitalnu platformu koja je konstruirana za kretanje različitim prijevoznim sredstvima.

„Želimo čim više individualno udovoljiti ponašanju kupaca Porschea i pružati im podršku u kontekstu sveobuhvatnog lanca mobilnosti te ih vezati za našu marku. Za to su strateški pristup i tehnologija Milesa vrlo obećavajuće“,govori Thilo Koslowski, direktor tvrtke Porsche Digital.

Miles platforma temelji se na umjetnoj inteligenciji i omogućava bolje razumijevanje i anticipiranje svih potreba kupaca vezanih uz putovanje. Tako se, primjerice, individualno mogu predložiti benzinske postaje ili postaje za punjenje baterije, sljedeće odmorište i odgovarajuća rješenja mobilnosti za povezani nastavak putovanja.

„Do sada su nagradni programi za putovanja bila ograničena na jedan jedini oblik prijevoza. Pred kupcima se, stoga, nalazi prepreka prilikom sakupljanja i korištenja nagradnih bodova. Mi s Milesom sada pokrivamo tu nišu na tržištu na način da svatko svoj fond nagradnih bodova može puniti svojim svakodnevnim sklonostima po pitanju mobilnosti“,govori suosnivač Milesa i izvršni direktor Jigar Shah.

Porsche Digital GmbH stopostotna je tvrtka kći Porsche AG-a i predstavlja kompetencijski centar za digitalizaciju. Tvrtka definira i realizira u uskoj suradnji sa svim resorima Porsche AG-a nove strategije za stvaranje novih vrijednosti i ponudu inovativnih digitalnih proizvoda. Porsche Digital identificira i ocjenjuje trendove, ulaže u startupove te time osigurava pristup relevantnim tehnologijama. Kći proizvođača sportskih vozila iz Stuttgarta predstavlja sučelje između Porschea i inovatora širom svijeta. Podružnice su smještene u Ludwigsburgu, Berlinu te Santa Clari u Silicijskoj dolini. U planu su daljnji uredi, primjerice na području Azije.