Vijesti

Porsche započeo proizvodnju Panamere Sport Turismo

U Porscheovoj tvornici u Leipzigu pokrenuta je serijska proizvodnja nove Panamere Sport Turismo.  Prva vozila kupaca uspješno su završila proizvodni proces u automehaničarskoj radionici, lakirnici i montaži. Ovaj je proces posebno prilagođen novom modelu. „Ovo lansiranje potvrđuje vodeću ulogu Leipziga u proizvodnji vrlo složenih modela i tehnoloških varijanti. Kao dobitnica nagrade J.D. Power, tvornica je poznata po izvanrednoj kvaliteti proizvodnje diljem svijeta te po optimalnoj kombinaciji radioničke izrade i serijske proizvodnje“, kaže Gerd Rupp, predsjedatelj Izvršnog odbora tvrtke Porsche Leipzig GmbH.

Porsche je proširio teren u Leipzigu, tako što je prošle godine za novi raspon modela Panamera stavio u rad automehaničarsku radionicu kao potpuno novi proizvodni pogon. Investicija od 500 milijuna eura uključila je i potpuno novi centar za kvalitetu koji pruža ključnu podršku tijekom početka proizvodnje za nove modele. Također osigurava Porscheove stroge zahtjeve kvalitete i upravlja prijelazom iz razvojne faze u serijsku proizvodnju.

Panamera Sport Turismo proslavio je svoju svjetsku premijeru na međunarodnom salonu automobila u Ženevi u ožujku 2017. godine. Na temelju uspješne sportske limuzine, nova verzija ponovno se ističe u luksuznom segmentu sa svojim nepogrešivim dizajnom. Istovremeno je Sport Turismo, s do 404 kW/550 KS, svestraniji od bilo kojeg drugog modela u svojoj klasi. S velikim stražnjim vratima, niskim utovarnim rubom, povećanim prtljažnim prostorom te konceptom sjedala 4+1, novi Panamera model nudi savršenu kombinaciju svakodnevne upotrebljivosti i maksimalne fleksibilnosti.