Galerija Predstavljamo Vijesti

Potpuno nova Hyundai KONA

U Seulu za svjetsko tržište te u Milanu za europsko tržište, premijerno je predstavljena potpuno nova Hyundai KONA. Premijeri u Milanu, prijestolnici mode i dizajna, prisustvovao je Hyundai dizajnerski tim predvođen Peterom Schreyerom, vodećim čovjekom globalnog Hyundai dizajn tima, kao i ambasadori Hyundai KONE: Mariano Di Vaio, Jan Blomqvist, Freddie Harrel, Gala Gonzalez i Marina Hörmanseder. Ambasadori predstavljaju i ciljnu skupinu nove Hyundai KONE: mladu i urbanu novu generaciju, generaciju koja samosvjesno određuje svoj način i stil života, generaciju novih ideja.

KONA je istinski SUV kojega krasi progresivan i moderan dizajn te napredne sigurnosne tehnologije. Na hrvatskom tržištu dostupna u studenom 2017. godine, nova Hyundai KONA predstavlja individualan, moderan i aktivan životni stil modernih Hyundai kupaca.

„Potpuno nova Hyundai KONA nije još samo jedan automobil u poznatoj SUV gami vozila – ona je važna prekretnica na našem putovanju na kojemu ćemo postati prvi azijski automobilski brand u Europi do 2021. godine“ izjavio je Thomas A. Schmid, stariji izvršni dopredsjednik HME. „Sa svojim istinskim SUV genima, progresivnim dizajnom i premium mogućnostima KONA je simbol načina života modernog kupca. KONA isto tako dodatno naglašava privlačnost branda Hyundai te njegovu želju da privuče nove kupce.“

Dizajn

Nova KONA odlikuje se kaskadnom rešetkom hladnjaka koja predstavlja jedan od novih simbola Hyundai identiteta. Kompaktan i energičan izgled dodatno je naglašen skladnim profilom s kratkim stražnjim prevjesima i branicima. Unutrašnji dizajn ističe se skladno oblikovanom površinom instrumentne ploče koja u kontrastu s tamnim dijelovima naglašava elegantan, ali i progresivan izgled nove Hyundai KONE. Dostupne boje karoserije (10 boja) i dizajna krova (2 boje) čine sveukupno dvadeset kombinacija boja, koje omogućuju kupcima da kreiraju kombinacije koje najbolje odgovaraju njihovom karakteru i životnom stilu. Dostupne su i različite boje unutrašnjosti: narančasta, crvena i boja limete.

Performanse

KONA nudi izbor između dva moderna visoko učinkovita turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom i izvrsnom efikasnošću po pitanju potrošnje goriva: 1.0 T-GDI sa 6 stupanjskim ručnim mjenjačem i 120 KS te 1.6 T-GDI 177 KS i 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače. Na ljeto 2018. Hyundai će za KONU lansirati i svoju sljedeću generaciju efikasnih dizelskih motora zapremnine 1.6 litara dostupnih sa 6 stupanjskim ručnim ili 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, kao i električnu verziju automobila.

Multimedija i najviša razina sigurnosti

Nova KONA svojim kupcima nudi besprijekoran integrirani sustav povezivanja i multimedije koji vožnju čine intuitivnijom i sigurnijom. Kupci će moći mogu birati između tri opcije: standardni audio sustav s 5” LCD dodirnim zaslonom s radijem te Bluetooth i USB povezivanjem, audio sustav s 7” LCD dodirnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto sustavom ili 8” LCD dodirni zaslon s navigacijom i 3D kartama.

KONA je opremljena najnovijom tehnologijom aktivne zaštite, u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima, između ostalog, sustavom prepoznavanja prepreka i autonomnim kočenjem u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection), detektorom mrtvog kuta (BSD), sustavom koji upozorava vozača na umor (DAA) i sustavom upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS).

KONA je prvi Hyundai model koji nudi head-up display, vodeći prikaz u klasi. Head-up display predviđa i prikazuje sve relevantne informacije o vožnji izravno u liniji vida vozača, na taj način omogućujući vozaču bržu obradu informaciju te zadržavanje pozornosti na cesti.

Završno

Potpuno nova Hyundai KONA istinski je SUV kojega krasi progresivan i moderan dizajn te napredne sigurnosne tehnologije, omogućujući kupcima da sami kreiraju kombinacije boja eksterijera i interijera koje najbolje odgovaraju njihovom karakteru i životnom stilu. KONA se na hrvatskom tržištu očekuje u studenom 2017. godine. Na početku će biti dostupni modeli s benzinskim motorima, a od proljeća 2018. godine i modeli s dizelskim motorima. Nakon toga se očekuje dolazak modela s električnim pogonom.

Ponudu za hrvatsko tržište, uključujući cijene i pakete opreme, generalni distributer Hyundai Hrvatska planira predstaviti na jesen 2017. godine.