Galerija Vijesti

Proizveden milijunti Juke

Osam godina nakon što je njime započet segment kompaktnog crossoveramilijunti Juke izašao je iz Nissanove tvornice u Sunderlandu. Svakih 105 sekundi s proizvodne trake silazi jedan novi Juke.

Juke je svima dobro poznat po svojem prepoznatljivom sportskom dizajnu, a model iz 2018. dolazi s bogatom ponudom mogućnosti za personalizaciju vanjskog izgleda i unutrašnjosti. Zahvaljujući svim mogućnostima i mogućim kombinacijama za personalizaciju, kupcima je na raspolaganju više od 23.000 različitih verzija najnovijeg Jukea.Milijunti Juke proizveden u Sunderlandu bio je inačica Tekna plave boje Vivid, najnovije boje u paleti vozila.

Kevin Fitzpatrick, viši potpredsjednik odjela za proizvodnju, upravljanje lancem opskrbe i nabave Nissana Europe, izjavio je: „Postizanje brojke od jednog milijuna fantastično je dostignuće za svaki model. Prije osam godina nije postojalo nijedno vozilo slično Jukeu. S njime se otvorio jedan cijeli novi segment te je on na tržište doveo prepoznatljiv i dotad neviđen izgled. Danas brojimo milijun kupaca, a Juke je i dalje predvodnik segmenta.Sjajno je vidjeti da je model iz 2018. sa svim svojim poboljšanjima i mogućnostima personalizacije jednako popularan kao i model koji je prvi sišao s proizvodne linije 2010.”

Juke je drugi crossoverkoji se proizvodi u ovoj tvornici nakon predvodnika Qashqaija, koji se počeo proizvoditi 2006. i odmah doveo Nissan u vodeći položaj na tržištu crossovera. U Sunderlandu je dosad proizvedeno više od tri milijuna Qashqaija. Osim njega, u toj su tvornici u sedmeroznamenkastim brojkama proizvedeni još i Micra (2,4 mil.) i Primera (1,5 mil.).

U tih je milijun Jukeova uključena i premiumsportska verzija, Juke NISMO, čija je proizvodnja u Sunderlandu započela 2012. Podaci o prodaji pokazuju da je europski kupci Jukea najčešće biraju crnu boju, a prvi im je izbor i kad je riječ o personalizaciji unutrašnjosti i vanjskog izgleda.

Juke i dalje niže prodajne uspjehe te je 2017. u Europi prodano 95.000 primjeraka. Profinjeniji izgled najnovijem modelu daju upečatljiva nova prednja maska V-motion boje tamnog kroma, tamna kućišta svjetala i tamni pokazivači smjera na vanjskim retrovizorima. LED svjetla za maglu sad su u serijskoj opremi od paketa Acenta.

U ponudu Jukea stigla su tri nova dizajna 16-inčnih i 18-inčnih aluminijskih naplataka, dostupnih od paketa Acenta. Kupci koji svojem automobilu žele dodati još više profinjenosti umetcima u boji mogu personalizirati naplatke na razini opreme Tekna.

Dijelovi dodatne opreme za personalizaciju unutrašnjosti komplementarnu su i izrađeni od galvaniziranog aluminija te dolaze u narančastoj i plavoj boji, a tu su i sjedala od imitacije kože crne boje i sjenilo instrumentne ploče prošiveno dvostrukim šavovima u boji. Juke je dostupan s audiosustavom BOSE Personal koji pruža iskustvo zvuka u 360 stupnjeva visoke kvalitete zahvaljujući zvučnicima ugrađenima u naslon za glavu vozačeva sjedala.

Juke je opremljen i inovativnom tehnologijom, uključujući Nissanov Inteligentni Around View Monitor sa sustavom za otkrivanje pokretnih objekata, upozorenjem na izlazak iz voznog traka i upozorenjem na vozila u mrtvom kutu.