Ekologija Vijesti

Prve punionice električnih automobila u Međimurju

U sklopu svečane proslave sedme obljetnice rada Međimurskog sveučilišta u Čakovcu, u petak 24. travnja, je otvorena i svečano puštena u rad prva punionica električnih vozila u Čakovcu.

Sklonost Međimurja kao regije ‘zelenom’ i očuvanju okoliša već je dobro poznata i prepoznata i van granica Hrvatske. Primjer postavljanja prve elektro punionice samo je niz koji se nastavlja u našoj regiji. Sljedeća se punionica otvara već u nedjelju, 26. travnja u Toplicama Sveti Martin, a pouzdano znamo da se u Čakovcu planira postaviti još punionica ovog tipa.

Vozila na električni pogon više nisu vozila budućnosti, postala su već svakodnevni sudionici u prometu, kako ona na dva tako i na četiri kotača.

Prilikom otvorenja ove punionice svi nazočni su mogli upoznati i danas najnapredniji električni automobil – Teslu, a provozati su mogli i električne bicikle koje je uz svoj električni četverocikl predstavila tvrtka Ducati komponenti iz Ludbrega, koja je i postavila ovu elektro punionicu.DSCN6951 DSCN6955 DSCN6956 DSCN6957