Vijesti

Prvi pogled na novi VW Caddy

Prvi nacrti dizajna proizvođača Volkswagen gospodarska vozila daju naslutiti kako bi mogao izgledati potpuno novi Caddy koji će biti predstavljen u veljači. Jedno je sigurno – nijedan vijak neće ostati na svom mjestu. Unatoč tomu novi će Caddy ponovno biti mjerodavno vozilo u A segmentu komercijalnih gradskih dostavnih vozila i privatnih obiteljskih monovolumena.

Prve skice iz ranog razvoja novog Caddyja ukazuju na to da će se mnogo toga promijeniti u budućem malom transporteru proizvođača Volkswagen gospodarska vozila. Studija Caddy furgona naglašava da će u inače funkcionalnu i praktičnu klasu vozila ući novo samopouzdanje. Nacrt pokazuje moguće smjernice dizajna: sve se promijenilo osim velikog volumena utovara i velike varijabilnosti, zahvaljujući kojima je Caddy oduvijek privlačio kupce. Ukratko: 100 posto nov, 100 posto Caddy.

Primjer izraženijeg sportskog karaktera u segmentu naznačen je u studiji linijom krova koja se blago spušta. Ili skulpturalno oblikovanim, velikim bočnim površinama – novi Caddy pokazuje vitak dizajn izrađen iz jednog dijela. Očekuje se da će ubuduće sve više sportaša i kupaca koji aktivno provode svoje slobodno vrijeme razmotriti novi Caddy kao zanimljivu, praktičnu alternativu.

Studija pokazuje nekoliko upečatljivih detalja poput vertikalno postavljenih, uskih LED žaruljica u stražnjem dijelu vozila. One će biti prisutne i u varijanti osobnog vozila. Studija k tomu pokazuje veće stražnje staklo, što predstavlja značajan element varijante osobnog vozila. Prema zahtjevima kupaca, verzije novog Caddyja korištene u komercijalne svrhe imat će također stražnja vrata bez stakla, a u ponudi će i dalje biti opcijski dostupna krilna vrata.

Veći kotači i prednji dio vozila koji djeluje zatvoreno i u kojem su smještena LED svjetla, uža rešetka hladnjaka i logotip većih dimenzija dodatni su elementi redizajniranog Caddyja. Sve to su pokazatelji da novi Caddy također nastoji postati mjerilo u svojoj klasi.