Vijesti

Red Dot za Peugeot 3008

Svečana dodjela nagrada „Red Dot Product Design” održala se 3. srpnja u Essenu u Njemačkoj. Peugeot je osvojio nagradu za dva inovativna postignuća. Nagrađen je vanjski i unutarnji dizajn novog SUV-a Peugeot 3008. Izdvojen je i električni romobil e-Kick, razvijen u suradnji s tvrtkom MICRO kao novi odgovor na izazove gradske mobilnosti. Nagrade „Red Dot Product Design” važno su priznanje u svijetu dizajna. Dodjeljuje ih žiri od 39 stručnjaka.

Novi Peugeot 3008 i električni romobil e-Kick, koji se puni u njegovu prtljažniku, dobitna su kombinacija. Osvojili su žiri svojom visokom razinom inovativnosti, ergonomijom i kvalitetom izrade.

Novi Peugeot 3008 izdvojio se među drugim proizvodima ne samo svojim vanjskim, već i unutarnjim dizajnom. Peugeot i-Cockpit najnovije generacije iznova osmišlja vozačevo mjesto. Kompaktan upravljač, podesivi „head-up” zaslon i dodirni zaslon uparen s intuitivnim prekidačima koji podsjećaju na klavirske tipke pojačavaju iskustvo vožnje. Nakon njegova lansiranja u Europi, više od 150.000 kupaca naručilo je novi Peugeot 3008. 83% kupaca odabire opremu Allure, GT Line i GT.

Električni romobil e-Kick omogućuje vam da, nakon što parkirate vozilo, na njemu prijeđete posljednje kilometre vožnje u gradu. Zahvaljujući sklopivom upravljaču, koji olakšava njegovu višenamjensku upotrebu, sklapa se u svega nekoliko trenutaka.

Marka sa znakom lava četvrti put osvaja nagradu „Red Dot Product Design”. Novi Peugeot 3008 nastavlja nizati uspjehe nakon što je 2016. tu nagradu osvojio model Traveller, 2014. model 308 SW, a 2010. model RCZ. Zajedno s tom nagradom, pobjedonosni novi Peugeot 3008 broji ukupno 37 nagrada, među njima i prestižnu nagradu za Automobil godine 2017. Električnom romobilu e-Kick to je prva prestižna nagrada.

Novi Peugeot 3008 bio je izložen 3. srpnja, a romobil e-Kick na izložbi „Design on stage” koja se održava od 4. srpnja do 6. kolovoza u muzeju Red Dot Design u Essenu u Njemačkoj. U travnju je 39 međunarodnih stručnjaka, dizajnera, arhitekata ili nastavnika među 5 500 projekata iz 54 zemlje izdvojilo najbolja ostvarenja ove godine. Nagrada „Red Dot Product Design” (dizajn proizvoda) međunarodna je oznaka kvalitete koja se dodjeljuje svake godine još od 1955.