Ekologija Vijesti

Renault 4L Plein Air

Povodom proslave desete obljetnice festivala 4L International, Renault je predstavio modernu inačicu modela 4L: Plein Air. Koncept pod nazivom e-Plein Air rezultat je suradnje odjela Renault Classic, Renault Dizajn i tvrtke Melun Rétro Passiona, stručnjaka za proizvodnju rezervnih dijelova za retro automobile i kolekcije modela proizvedenih između 1950. i 1990., kao što su Alpine, Citroën, Peugeot i Renault, koji je također surađivao na projektu.

Koncept e-Plein Air konstruiran je na platformi JP4 (skraćenoj platformi Renaulta 4), karoseriju i dijelove isporučio je partner Melun Rétro Passion, a motor je preuzet iz modela Twizy. 

Festival 4L International održava se svake dvije godine od 2009., namijenjen je svim vlasnicima Renaultovih kolekcija te spaja zaljubljenike u Renaultove modele iz svih europskih zemalja. Festival se ove godine održao krajem srpnja. Na njemu je bilo je izloženo 1.000 vozila iz više od 20 zemalja, a posjetile su ga tisuće zaljubljenika u Renault. 

Elektrifikacija retro automobila trenutačno je vrlo popularna. Ovaj električni koncept odaje počast modelu 4L Plein Air iz 1968. Njime na zabavan način podsjećamo našu publiku na Renaultovu stručnost u proizvodnji električnih automobila.