Ekologija Vijesti

Renault je predvodnik u prodaji električnih vozila u Europi

Pionir u području električne mobilnosti, Renault je zauzeo prvo mjesto na europskom tržištu električnih automobila s ukupno 95.985 prodanih primjeraka do kraja studenog 2020. U usporedbi s prethodnom godinom, broj registracija električnih vozila Grupe narastao je za 80%. Takav je rast dokaz da Renaultova ponuda električnih vozila ispunjava najrazličitije potrebe kupaca.

Treća generacija Renaulta ZOE (predstavljena 2019.) svojim dizajnom i značajkama postavlja letvicu u klasi u pogledu dosega, svestranosti i učinkovitosti. ZOE je i dalje najprodavaniji električni osobni automobil u Europi. Od siječnja 2020. godine prodano je više od 84.000 primjeraka Renaulta ZOE, gotovo dvostruko više u usporedbi s prethodnom godinom (u razdoblju od siječnja do kraja studenog 2019.). ZOE je tako vodeći električni automobil na glavnim tržištima kao što su Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Portugal. U Europi je od njegova predstavljanja prodano više od 268.000 primjeraka.

Kangoo Z.E. najprodavanije je električno lako gospodarsko vozilo od predstavljanja 2010. godine. U ovoj je godini do kraja studenog registrirano 8498 vozila Kangoo Z.E., što znači da je svaki treći prodani električni LGV Kangoo Z.E. U Europi je od predstavljanja Renaulta Kangoo Z.E. 2010. godine prodano više od 57.595 primjeraka.

Nedavno predstavljeni Twingo Electric postao je referentnim modelom u A-segmentu električnih vozila s ukupno 1760 registriranih vozila u Europi. Zahvaljujući njegovoj okretnosti, prilagodljivosti i dosegu od 190 km prema WLTP-u (do 270 km prema podacima WLTP-a za gradsku vožnju), Twingo Electric savršen je pratitelj na svakodnevnim putovanjima.