Povijest Vijesti

Renault obilježava 60. obljetnicu modela 4L

2021. Renault obilježava 60. obljetnicu modela 4L, nevjerojatne priče o uspjehu, s više od osam milijuna prodanih primjeraka u više od stotinu zemalja tijekom razdoblja od 30 godina. Model 4L nije samo automobil, već prava istinska ikona. Unatoč neizvjesnoj zdravstvenoj situaciji, proslave obljetnice održavat će se redovito tijekom godine, pri čemu će se uvelike koristiti društvene mreže.

            Povodom 60. obljetnice osmišljen je službeni program s brojnim događanjima koja će se održati 4. i 14. dana svakog mjeseca na društvenim mrežama, a uključivat će ekskluzivan sadržaj koji su izradili fanovi za fanove, među ostalim intervjue s kolekcionarima i slavnim osobama. Cilj je svih tih događanja prisjetiti se cijele povijesti automobila koji je obilježio svoju eru. Zahvaljujući statusu simbola pop kulture, taj je automobil iz prošlosti istovremeno i automobil današnjice, a zašto ne bi postao i automobil budućnosti? Službeni program mogao bi se mijenjati ovisno o razvoju situacije, a na lokalnoj razini mogao bi biti popraćen i dodatnim aktivnostima.

            SVIBANJ – Cijela kolekcija predmeta povezanih s modelom 4L, pomno odabranih i osmišljenih posebno za njegov 60. rođendan, bit će dostupna u trgovini L’Atelier Renault na adresi  Avenue des Champs-Elysées 53 i u internetskoj trgovini. Renault će u svibnju objaviti niz videozapisa u kojima će otkrivati tajne modela 4L kroz njegove različite inačice. To će biti i prilika da se prikupe priče ljudi koji su odrasli uz model 4L, kolekcionara, ali i svih onih koji su ispisivali povijest tog automobila u Renaultu.

            SRPANJ – Model 4L, istinska legenda filmskih ekrana, proslavljena brojnim ulogama na velikom platnu, prostrt će crveni tepih na 74. izdanju međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Izložba „4L – ikona pop kulture” započet će svoju ljetnu priču u Atelieru Renault, na najljepšoj svjetskoj aveniji. Bit će to prilika za upoznavanje novog modela 4L, ali i brojna druga iznenađenja.

            RUJAN – Usluga dijeljenja vozila Zity pružit će dobrodošlicu modelu 4L na novom sastanku električnih vozila.

            STUDENI – 4L kombi koji je odolijevao kiši i suncu krije još jedno iznenađenje.