Vijesti

Samsung i Seat – stalna povezanost

Samsung i Seat potpisali su ugovor o razvijanju tehnološkog rješenja za pružanje potpune povezivosti za cjelokupni raspon vozila tvrtke Seat. Ugovor će poprimiti oblik tijekom sljedećih mjeseci zajedno s lansiranjem nove postave modela, koja je opremljena novim tehnološkim značajkama, koje će se postupno primjenjivati i na ostaloj postavi Seat vozila kako bi kupac uvijek ostao povezan. Druge odredbe ugovora omogućuju tvrtki Samsung opskrbljivanje tvrtke Seat s osnovnim razvojnim softverom za njezine automobile, a njega će pokretati Samsung uređaji. Ova vozila bit će opremljena tehnologijom MirrorLink, a infotainment sustav automobila i Samsung uređaje povezivat će aplikacije, koje je razvila tvrtka Seat. MirrorLink je odgovor tvrtke Seat na povezivanje automobila i pametnog uređaja. Sadržaj pametnog telefona zrcali se na ekranu vozila bez ometanja vozača, kojemu je zajamčen pristup aplikacijama dok su mu oči usmjerene na cestu. Uređaji, aplikacije i infotainment sustav automobila glavni su elementi povezivosti, na kojima počiva tehnologija MirrorLink. Također se mogu povezati i prijenosni uređaji, koji podržavaju dodatne funkcije. Ovaj ugovor s tvrtkom Samsung odnosi se na svih 75 tržišta, na kojima tvrtka Seat prodaje svoja vozila. Prema riječima Ricka Segala, potpredsjednika tima Enterprise Businessa te odjela za IT i mobilne komunikacije tvrtke Samsung Electronics: “Samsung je oduševljen što može najaviti ovaj ugovor na Svjetskom mobilnom kongresu (Mobile World Congress), i to posebice u Barceloni – rodnom gradu Seat automobila. Zamisao, koja se krije iza ugovora, je međusobna suradnja, spajanje znanja i umijeća obiju tvrtki u svrhu razvitka tehnoloških rješenja za ugradnju u automobile, kojima bi se olakšali životi kupaca. Cilj je kupce uvijek držati povezanima. Očekujemo da će ovaj ugovor s tvrtkom Seat polučiti velike stvari.” Jürgen Stackmann, predsjednik uprave tvrtke Seat, kaže: “U 2015. godini u potpunosti smo ušli u Internet stvari (Internet of Things), sa 6 milijardi stvari koje su sada povezane s internetom. Jedan od glavnih ciljeva tvrtke Seat je zadovoljiti nove potrebe i očekivanja kupaca Seat vozila. Kako bismo ispunili svoju predanost našim kupcima, želimo osnažiti konkurentnost postave Seat vozila. Samsung je za nas idealni partner u tom novom, globalnom,izazovu.”

Obje tvrtke sudjeluju na Svjetskom mobilnom kongresu, najvećem na svijetu, koji se trenutno održava u domu tvrtke Seat, u Barceloni. U izložbenom prostoru tvrtke Samsung “Business Showcase” u paviljonu 8.1 naziva App Planet izložen je Seat Leon, opremljen sa Samsung pametnim telefonima, koji će biti raspoloživ za nekoliko mjeseci u novoj postavi Seat vozila. U izložbenom prostoru izloženi su i budući koncepti, na kojima rade obje marke, kako u vožnji, tako i na daljinu.

Posjetiteljima će se omogućiti doživljaj iz prve ruke, zahvaljujući upoznavanju s: time kako odabrati ambijentalno osvjetljenje automobila, Climatronic namještanja, omiljenu glazbu te čak i pozdravnu poruku prilikom ulaska u automobil; otključavanjem i zaključavanjem vrata Seat vozila pomoću sata smartwatch; Seat Connect aplikacijom: nova Seat Connect aplikacija nudi učinkovitost, produktivnost (čitanje i pisanje e-poruka) te zabavu tijekom vožnje, primjerice u interakciji s podacima o vozilu. Ona čak može i provjeravati otkucaje Vašeg srca dok proživljavate uzbuđenje tijekom vožnje Seat automobila.