Izdvojeno Vijesti

Shinji Nukumi pobjednik je prve teme natječaja Infiniti Digital Art Competition

Infiniti, luksuzna marka sportskih automobila iz Japana sa zadovoljstvom objavljuje pobjednika prve teme “Inspired Performanse” svojeg međunarodnog natječaja Digital Art Competition. Rođeni Japanac, Shinji Nukumi, slavio je na sinoćnjem otvorenju 50. Infiniti centra u Europi koji je otvoren u Marseillu na jugu Francuske. Umjetnik digitalne umjetnosti koji je surađivao s japanskom agencijom za dizajn NBBR, osvojio je većinu glasovu gostiju tijekom ceremonija otvaranja novih Infinitijevih salona u odnosu na ostale instalacije prezentirane u ovoj kategoriji koje su pristigle iz raznih zemalja uključujući Indiju, Slovačku i SAD. 37-godišnjak iz Tokija nagrađen je s €10.000 za svoju izvanrednu instalaciju koju je nazvao “Infiniti Passion”, a nagradu je uručio Bernard Loire, Infinitijev potpredsjednik za Europu i Srednji istok pred 300 VIP gostiju. Među uzvanicima su bile zvijezde nogometnog kluba Olympique de Marseille, predstavnici francuskih medija, ostali natjecatelji, kao i članovi ocjenjivačkog suda Birgit Lohmann i Massimo Mini, glavni urednik prvog svjetskog online magazina za umjetnost, arhitekturu i dizajn  i globalni Infinitijev partner u ovom natječaju.

         Pobjedničko umjetničko djelo naslovljeno “Infiniti Passion” je dizajnerski uradak koji se sastoji od serijala uočljivih i zanimljivih projekcija na Infiniti G Coupe model i koje se fokusiraju na unutrašnje dimenzije automobila kako bi se dočarale  istaknule potencijal marke. ‘Inspired Performance’, prva faza natječaja Infiniti Digital Art Competition, prikupila je više od 500 prijava iz 72 zemlje u regijama istočne Europe, Azije i Srednjeg istoka. 50 umjetničkih radova najvišeg kalibra dospjelo je na užu listu prema odabiru Infiniti Europe i designboom-a nakon čega je nominirano šest finalista za zadnju fazu glasovanja. Posjetitelji službenog otvorenja Infiniti Centra  Marseille jednako su uživali i u ekskluzivnom nastupu članova Cirque de Soleil i izloženim najnovijim Infiniti modelima uključujući M35h, hibrid na benzinski/električni pogon s najboljim ubrzanjem na svijetu i konceptu FX Sebastial Vettel. Infiniti Inspired Performance galerija pokazala je i jedinstveni rad Jacquesa Cochina, nadarenog fotografa koji kroz svoje diptihe kombinira elemente  mode i motosporta stvarajući spektakularne slike koje naglašavaju sličnost performansi i visoke mode.

Osvrnuvši se na svečanost kojom je proslavljena prva tema natječaja Infiniti Digital Art Competition, Jean-Pierre Diernaz, član žirija za temu “Inspired Performance” i direktor marketinga za Infiniti Europe rekao je: ”Željeli bismo čestitati Shinju Nukumi i NBBR-u na fantastičnom ostvarenju na koje može biti ponosan. Natječaj je do sad bio istinski uspješan i doveli smo skrivene talente pred lice javnosti kroz istraživanje filozofije “Inspired Performance” koja je bit našeg brenda. Natječaj je otkrio radove iznimne kvalitete i jasno pokazuje kreativnost i strast za umjetnošću koja prožima cijelu planetu. Ovo je čvrst temelj za nastavak pravog međunarodnog natječaja Digital Art Competition.”

Pobjednik, Shinji Nukumi, se nadovezao: “Vjerojatno ni jedan drugi natjačaj ne budi osjećaj mogućnosti više od Infiniti Digital Art Competition. Natječaj nadmašuje ostale u smislu stvarnosti, utjecaja i golemog doprinosa umjetnosti. Ova večer je već sama po sebi utjelovljenje Infinitijeve strasti i mogućnosti. Osobno bih želio da se ovaj natječaj nastavi i slijedećih godina kao medij kroz koji se mogu izraziti umjetnici iz cijelog svijeta. ”

Druga tema natječaja Infiniti Digital Art Competition bit će objavljena tijekom slijedećih tjedana.

Posjetite www.infinitireveal.com za daljnje informacije o turneji galerije Infiniti Digital Art Competition.