Predstavljamo Vijesti

Škoda Kodiaq – markantni dizajn novog SUV-a

Kratko prije svjetske premijere modela Škoda Kodiaq, 1. rujna u Berlinu, češki proizvođač vozila pokazuje detalje vanjskog izgleda svog novog velikog SUV-modela. Ti detalji po prvi put daju dojam o tome kako će Škoda svoje nove karakteristične oblike prenijeti u SUV-segment. Istodobno fotografije detalja ističu visoke i beskompromisne zahtjeve marke u pogledu dizajna i izrade.

Škoda Kodiaq je uvjerljiv: Široka trodimenzionalno formirana rešetka hladnjaka djeluje markantno i odaje karakter. Ravni, klinasto oblikovani reflektori, po prvi put raspoloživi u potpunosti u LED-tehnologiji, čine nastup prvog velikog SUV-a marke nepogrešivo samouvjerenim. Karakteristične detalje otkriva i pogled sa strane i straga: Površine vrata su oblikovane atletski, stražnji dio ekspresivan. Stražnja svjetla u serijski korištenoj LED-tehnologiji osvjetljavaju tipičnu C-grafiku Škode.

Tipično Škoda je i izvanredna ponuda prostora: Sa 720 do 2.065 litara volumena (s preklopljenom stražnjom klupom) Škoda Kodiaq kao vozilo s pet sjedala nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi. Po prvi put kod Škode može se po želji dobiti i SUV sa sedam sjedala. Sjedala koja se mogu namještati uzdužno i u nagibu pridonose tomu da se može izaći u susret najrazličitijim zahtjevima po pitanju sjedenja i utovara. A ako se uzme i opcijski ponuđeno sjedalo suvozača s preklopivim naslonom, u automobil se mogu utovariti predmeti dužine i do 2,90 m.

Za više sigurnosti i udobnosti brinu novi sustavi potpore za vozača. Sa sustavom Area View, čije se kamere nalaze naprijed i straga te u kućištima vanjskih zrcala, zahvaljujući njihovim širokokutnim objektivima na zaslonu se prostor oko automobila prikazuje iz raznih kutova, između ostalog i kao virtualni pogled odozgo i slike u kutu od 180 stupnjeva naprijed i straga. Nov u ponudi jest sustav pomoći pri manevriranju s prikolicom: Kad Škoda Kodiaq vuče prikolicu sustav u polaganoj vožnji unatrag preuzima upravljanje. Dodatno novi sustav potpore pri kočenju u manevru koči u vožnji unatrag čim prepozna prepreku iza automobila.

Još jedna inovacija u automobilu jesu mobilne mrežne usluge Škoda Connect. One se dijele u dvije kategorije: Usluge Infotainment Online osiguravaju više informacija i navigacije u realnom vremenu. Care Connect služi za daljinsko upravljanje vozilom te pomoć. Samo srce sustava Care Connect jest hitan poziv u slučaju da se dogodi prometna nezgoda: Čim se aktivira neki zračni jastuk automatski se u hitnu centralu upućuje takozvani poziv u slučaju nužde – Emergency Call (e-Call).

160810 Kodiaq (3) 160810 Kodiaq (2) 160810 Kodiaq (4)