Vijesti

T-Cross novi član VW SUV obitelji

Nakon svjetske premijere u Amsterdamu, Šangaju i Sao Paulu novi T-Cross službeno je stigao i u Hrvatsku. Novi član SUV obitelji marke Volkswagen predstavljen je jučer u Tvornici Kulture u Zagrebu pred velikim brojem predstavnika medija, partnera i prijatelja marke Volkswagen.

Novi je T-Cross je praktičan, intuitivan, siguran i cool, a svaki od ovih navoda savršeno ga opisuje. No on je ipak i više od toga, on je svestran, fleksibilan, pouzdan i spreman na sve izazove. S novim T-Crossom nema mjesta za rutinu, a konvencije možete vrlo brzo ostaviti iza sebe.

Svestrani T-Cross upotpunjuje program SUV vozila marke Volkswagen. S dužinom od 4,11 metara i visinom od 1,58 metara T-Cross je urbani crossover koji u svojoj klasi postavlja mjerila na različite načine. Čak će i osnovna verzija ispuniti gotovo svaku želju u pogledu upotrebljivosti, sigurnosti i povezivosti. K tomu je dostupno mnoštvo mogućnosti kombiniranja i oblikovanja koje omogućuju dodatnu individualizaciju.

Novi T-Cross i službeno je krenuo u prodaju s cijenom već od 128.868 kn kod svih ovlaštenih Volkswagen partnera.

Novi T-Cross u natuknicama

• Pouzdani benzinski motori: najmanji Volkswagenov SUV kreće s dvama 1 litrenim motorima koji su svoju pouzdanost već na impresivan način dokazali u modelu Polo.

• Agilan nastup: osnovnu verziju predstavlja trocilindrični benzinski TSI motor s benzinskim filtrom za čestice, 70 kW / 95 KS i manualnim 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Snažniji motor (85 kW / 115 KS) dolazi sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili opcijskim 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvije spojke.

• Siguran suputnik: za T-Cross su dostupni sustavi potpore koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila.

• Samostalna osobnost: crossover model atletskog dizajna i visokog stupnja individualizacije.

• Izražena raznolikost: inovativan koncept unutrašnjosti za maksimalnu fleksibilnost.

• Kompaktni div: dvanaest centimetara kraći od modela T-Roc i unatoč tome pravi model s četvorim vratima.

• Prtljažnik velikana: prostor za odlaganje od čak 1281 litre

zahvaljujući pomičnoj stražnjoj klupi i preklopivom naslonu stražnjeg sjedala.

• Volkswagen Connect – inteligentna veza: umreženje i povezivanje s vanjskim svijetom na najvišoj razini. Aplikacija Volkswagen Connect kao osobni asistent za vozilo.

• Dva paketa opreme: Life i Style.

Osim toga za Life i Style: paketi dizajna i paketi R-Line.

Pravi frajer za prave frajere.

Novi T-Cross – kompaktan, ali nikako malen. Više prostora za noge putnika ili više mjesta u prtljažniku – svaka se aktivnost može jednostavno realizirati zahvaljujući stražnjoj klupi koja se može pomaknuti za 14 centimetara. Tako se primjerice volumen utovara može povećati s 385 na 455 litara, a s potpuno preklopljenim naslonom stražnjeg sjedala on će porasti čak na 1281 litru. Novi je T-Cross s mnoštvom opreme čak i u svojoj osnovnoj varijanti sve samo ne običan. Osigurava visoku razinu kvalitete: brojne karakteristike opreme poput serijskog radiouređaja „Composition Colour“ i potpore zadržavanja vozila na voznom traku pridonose vašoj udobnosti i sigurnosti. Zahvaljujući Connectivity opremi novi će T-Cross savršeno komunicirati s vašim smartphoneom. A zahvaljujući inovativnim dodatnim funkcijama poput Active Info Displaya ponudit će vam prije svega jedno: dobar osjećaj jer sjedite u modernom automobilu.

Stalni suputnici: pogledi drugih.

S novim T-Crossom, fleksibilnim, pouzdanim i spremnim na sve avanture, često ćete privlačiti pažnju. Nije ni čudo jer se njegove brojne dodatne funkcije teško mogu ignorirati. Budite blistav primjer drugima: LED glavna svjetla novog T-Crossa, a posebno integrirana LED svjetla za dnevnu vožnju u dinamičnom obliku hokejaške palice, urezat će se u pamćenje zahvaljujući njihovom upečatljivom potpisu. Magnet za poglede predstavlja i kromirani element u braniku u obliku slova O koji uokviruje svjetlo za skretanje. Izaberite T-Cross u Energetic narančastoj ili Makena tirkiznoj boji i garantiramo da će vas svi primijetiti.

Digitaliziran i punog zvuka

Najnoviji Volkswagenov SUV istovremeno se prezentira inovativno digitalizirano: osim što će se bežično punjenje (wireless charging) pobrinuti za dovoljno energije u smartphoneu, četiri USB priključka (dva sprijeda i dva straga) omogućit će reprodukciju omiljenih pjesama.

K tomu su opcijski dostupni sustav zaključavanja i pokretanja bez ključa „Keyless Access“ i digitalni cockpit s 8” dodirnim zaslonom infotainmenta i sustavom „Active Info Display“ najnovije generacije. Ljubitelje čistog zvuka impresionirat će opcijski sound sustav „Beats“ koji između ostalog nudi 8-kanalno pojačalo snage 300 W i zaseban subwoofer u prtljažniku.

Brojni sustavi potpore u sklopu serijske opreme

Novi T-Cross raspolaže brojnim sustavima potpore koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila. U sklopu serijske opreme dolaze sustav nadzora okoline Front Assist uključujući sustav prepoznavanja pješaka i City funkciju kočenja u nuždi, potpora zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, potpora za kretanje uzbrdo, potpora pri promjeni voznog traka Blind Spot Detection te potpora izlaska iz parkirnog mjesta koja dolazi u kombinaciji s prethodnim sustavom. K tomu su opcijski dostupni sustav prepoznavanja umora, automatska regulacija razmaka ACC i potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist.

Učinkoviti motori

Na početku će T-Cross biti dostupan s dva benzinska motora. Dva 1.0 TSI 3-cilindrična benzinska motora s benzinskim filtrom za čestice razvijaju snagu od 70 kW/95 KS odnosno 85 kW/115 KS. Oba motora ispunjavaju najnoviju normu za ispušne plinove Euro 6d-TEMP.

Uskoro će se benzinskim predstavnicima pridružiti i turbodizelski 1.6 TDI motor koji razvija snagu od 70 kW/95 KS.

T-Cross u Hrvatskoj starta sa 128.868 kuna za 1.0 TSI 70 kW/95 KS s paketom opreme Life, dok snažniji model sa 85 kW/115 KS i paketom opreme Style košta 146.511 kuna.