Vijesti

Tarik Filipović i novi Tiguan

Nova generacija kompaktnog SUV-a iz Wolfsburga premijerno je predstavljena na salonu automobila u Frankfurtu, a uživo su je mogli vidjeti i svi posjetitelji Zagreb Auto Showa. Sada je konačno stigla u salone. Među prvima novog Tiguana isprobao je Tarik Filipović, koji je već 4 godine ponosni vlasnik prošle generacije Tiguana, a ove jeseni dolazi mu i najnoviji Tiguan, srebrno-zlatne boje. Tarik je Tiguana probao na slikovitim cestama u zaleđu Crikvenice s pogledom na cijeli Kvarner, a navečer nakon cjelodnevne vožnje ugodni avanturistički outfit zamijenio je za elegantni styling te prokomentirao da “Tiguan paše uz ama baš sve”.

Mlađi brat Touarega, kako ga mnogi nazivaju, spreman je nastaviti uspješnu priču s novim izgledom i naprednom tehnologijom. Na asfaltu se tako ponaša kao klasični kompakt, a ne srami se niti na terenu čime je daleko ozbiljniji igrač od većine konkurenata, posebice u modernijem pakiranju koje je već postalo prepoznatljivo za nove generacije Volkswagenovih modela.

Kada neki automobil osvoji nagradu “Design Trophy” časopisa Auto Zeitung i kada ga čitatelji najvećeg europskog časopisa za terenska vozila Auto Bild Allrad odaberu za “Automobil godine s pogonom na sve kotače” (da budemo precizniji u kategoriji “Terenska i SUV vozila do 30.000 eura”), a od uvođenja na tržište 2007. ukupno je pet puta osigurao prestižni naslov “Automobila godine s pogonom na sve kotače”, tada se s posebnim respektom prilazi lansiranju novog modela.

Tiguan nije kreiran kao sjecište različitih svjetova, on je ponajprije kreirao svoj novi i autentični SUV svijet. SUV koji zadovoljava sva očekivanja – kako u onroad tako i offroad vožnji, a li u online sferi. Novi Tigan omogućuje nove dimenzije usluga posebno one iz digitalne domene. Npr. App Connect omogućuje elektroničkim komponentama u vozilu integraciju gotovo svakog smartphone uređaja današnjice iz Apple i Android svjetova u funkcijske značajke infotainment sustava. Spomenimo da čak i tableti postaju sastavnim dijelom vozila zahvaljujući aplikaciji Media Control. Rezultat toga je Tiguan kojim Volkswagen temeljito iznova definira SUV segment i istovremeno zrači snagom i superiornošću.

DSC_9322 DSC_9330 DSC_9342