Izdvojeno Vijesti

Tenneco on Tour

Putujuća prezentacija Tenneco on Tour stigla je i u Oryx centar sigurne vožnje u Mićevcu, Velika Gorica u Hrvatskoj, nudeći svojim kupcima na neovisnome tržištu rezervnih dijelova prvu priliku da pogledaju i isprobaju njegove proizvode i usluge, sve na jednome mjestu. Prezentacija je došla u Hrvatsku direktno sa sajma iz Njemačke, gdje je sudjelovala na izložbi Automechanika. Ta jedinstvena putujuća prezentacija, koja uključuje jedan Monroeov® i jedan Walkerov® kamion, traje od travnja do studenoga 2012. Posjetit će sveukupno 24 odabrane lokacije u Europi, na Srednjem istoku i u Sjevernoj Africi. Distributeri i monteri iskusit će bogato Tennecovo iskustvo u ovjesima i ispušnim sustavima u dvama mobilnim izložbenim salonima i u futurističkim šatorima Monroe® i Walker®. Posjetitelji će vidjeti kako Tenneco prenosi svoje znanje iz sektora opreme za prvu ugradnju u svoje proizvode za naknadnu ugradnju vodećegaa na svijetu. Interaktivna putujuća prezentacija nudi kombinaciju teorije, prakse i zabave, s usredotočenošću prvenstveno na pravu dijagnozu, kao i tehničke informacije za pomoć servisnim radionicama u zamjeni sustava za kontrolu ispušnih pinova i kontrolu vožnje. Tijekom te putujuće prezentacije neovisne servisne radionice vidjet će kako im Tenneco može pomoći da uspješno konkuriraju na području usluga nakon prodaje.

Alex Gelbcke, potpredsjednik i generalni direktor Aftermarketa Europe, objasnio je: “Kao vodeći stručnjak za kontrolu ispušnih plinova i vožnje, našim kupcima pružamo izuzetno široku i razgranatu paletu proizvoda i usluga. Nikad r anij e nismo bili u mogućnosti pokazati naše mogućnosti tako cjelovito na jednome mjestu. Putujuća prezentacija sjajna je prilika za naše kupce da iz prve ruke sami iskuse našu stručnost i paletu proizvoda na vlastitome pragu. Naši kamioni zaustavljaju se izravno u dvorištima naših kupaca rezervnih dijelova, u našim kapaci teti ma, te na v ažni m događanj i ma u toj djelatnosti“.

U otprilike 150 dana “Tenneco on Tour” prezentirat će sveobuhvatni portfelj informacija tehničke osnove, korisne praktične savjete i opisne video prezentacije pred oko 250.000 predstavnika toga sektora. Cilj je podijeliti tehničko znanje kako bi se sudjelovanjem u neovisnim servisnim radionicama omogućilo da učinkovitije konkuriraju držeći korak s brzim tehnološkim promjenama.

Uz najopsežniju paletu proizvoda sustava za kontrolu ispušnih plinova i vožnje na europskome tržištu rezervnih dijelova, Tenneco je idealno pozicioniran pr užiti naj bolj u moguću podr šku tr žištu zamj enskih dijelova. Iskusni glavni instruktori prezentirat će cjelokupnu širinu Tennecovih proizvoda i alata te dati korisne savjete o servisiranju sustava ovjesa i ispušnih sustava mehaničarima, prodajnomu osoblju i vlasnicima tvrtki. Profesionalne demonstracije uključuj u dijagnostički softver za ispuhe 4G-AGAR i profesionalni uređaj za ispitivanje ovjesa. Oba alata omogućuju brzu i efikasnu dijagnozu, što dovodi do veća zadovoljstva kupaca i većih prihoda. Na probnim vožnjama, posjetitelji mogu iskusiti učinak istrošenih amortizera i sami ocijeniti rezultate usporednih ispitivanja koji pokazuju ispušne plinove sa i bez DPF katalizatora. Model vozila opremljena tehnologijama za opremu za prvu ugradnju, koje je Tenneco već uveo na tržište rezervnih dijelova, središnji je dio mobilnoga izložbenog salona. Originalni filter čestica dizelskih goriva (Diesel Particulate Filter – DPF) Walker® primjer je kako Tenneco koristi prednost svoje stručnosti na području opreme za prvu ugradnju na tržištu rezervnih dijelova krajnje učinkovitim proizvodom. DPF servisnim radionicama omogućuje da DPF za prvu ugradnju zamijene filterom koji je usporediv u smislu kvalitete i tehničkih specifikacija. Poput sadašnjih proizvoda za prvu ugradnju, inovativni DPF filteri uklanjaju preko 95 posto čestica dizelskih goriva. Tenneco isporučuje svoju DPF tehnologiju već nekoliko godina za primjene u opremi za prvu ugradnju i učinio ih je raspoloživima za poslovanje na tržištu rezervnih dijelova 2010.

Gelbcke je objasnio: “Mi blisko surađujemo s našim kolegama na području opreme za prvu ugradnju kako bismo bili spremni kada proizvodi proizvedeni za nova vozila prijeđu na tržište zamjenskih proizvoda – obično u roku od pet godina ili ranije. Tenneco je vrlo prisutan među vodećim proizvođačima vozila i stekao je ugled uvođenjem inovativnih novih tehnologija i za kontrolu ispušnih plinova i za kontrolu vožnje. Poslujući i u svijetu opreme za prvu ugradnju, imamo prednost u dobivanju vrijednoga znanja o vozilima, što nas stavlja u dobar položaj za predviđanje budućih potreba na tržištu rezervnih dijelova“.

Svojom stručnošću na području opreme za prvu ugradnju, Tenneco je u mogućnosti svoje inovativne tehnologije za opremu za prvu ugradnju brzo učiniti raspoloživima kupcima i pružati podršku neovisnim monterima i distributerima uz tehničku obuku svojim programom “Tenneco Train The Trainers” (Tenneco obuka za instruktore). To im omogućuje da steknu položaj stručnjaka za kontrolu ispušnih plinova i vožnje. Do studenoga 2012, Tenneco će pokriti oko 40.000 km svojim kamionima Monroe® i Walker®. Predviđeno je da se putujuća prezentacija nastavi sljedeće godine.