Vijesti

Toyota Relax nudi do 10 godina jamstva na sva vozila

Nitko kao Toyota ne podiže tako visoko ljestvicu brige o dugovječnosti vozila i zadovoljstvu vlasnika. Najnovija usluga u ponudi je Toyota Relax – program koji omogućuje  jamstvo na vozila stara do 10 godina, bilo da se radi o novom ili o produljenju jamstva na rabljenu Toyotu koja je neko vrijeme bila izvan jamstvenog perioda! 

Toyota Relax se aktivira u ovlaštenom servisu nakon isteka tvorničkog jamstva, obavljanjem redovitog servisa, na period do sljedećeg servisnog intervala propisanog prema uputi proizvođača (obično 12 mj ili 15.000km – što prije nastupi). Ono što je važno istaknuti, a  po čemu je ovaj program jedinstven na tržištu – Toyota Relax program produljenja jamstva moguće je primijeniti i na nova ali i na rabljena vozila kojima je istekao period tvorničkog jamstva te im se na ovaj način još dodatno povećava vrijednost. Toyota Relax program je vezan za određeno vozilo i njegov broj šasije, tako da se prenosi na novog vlasnika u slučaju prodaje vozila.

Program Toyota Relax se aktivira kada vozilo obavi redovni servis u ovlaštenoj mreži Toyota servisa,  za naredni servisni interval, na vozila do 10 godina starosti, te unutar 160.000 km. Jedini uvjet je da se rabljeno vozilo redovito održava u ovlaštenom Toyota servisu, te da se sukladno preporukama otklanjaju uočeni nedostaci. 

Odabirom ovlaštenog Toyota servisa za održavanje vozila, vlasnik će svoje vozilo prepustiti u sigurne ruke stručnih mehaničara koji koriste isključivo originalne dijelove, a tu će vjernost Toyota nagraditi s dodatnih 12 mjeseci bezbrižnosti.  Dakle, program se aktivira u skladu s uvjetima, kada vozilo obavi redovni servis u ovlaštenoj mreži Toyota servisa. Vlasnik vozila s aktivnim Toyota Relax programom ima pravo na besplatan popravak u skladu s uvjetima . Prednosti vlasnik može iskoristiti u slučaju kvarova mehaničkih, elektroničkih ili električnih komponenti vozila koji se mogu pripisati pogreškama u procesu proizvodnje ili ugradnje.

Toyota Relax program jamstva do 10 godina starosti (ili 160.000km)  za stranke nema dodatnih troškova, osim redovnih troškova održavanja koji uključuju rad i potrošni materijal prilikom servisiranja vozila, odn zamjene originalne opreme ili potrošnih rezervnih dijelova koje je potrebno zamijeniti. Ukoliko ste vlasnik Toyote i vrijeme je za redovni servis, dovezite svoj automobil u ovlašteni Toyota servis i vaša bezbrižnost uz Toyota Relax program biti će produžena jamstvom do slijedećeg redovnog servisa.

Ni jedna druga marka svojim korisnicima danas ne nudi sličnu pogodnost, time Toyota itekako podiže kvalitetu usluge ali i vrijednost svojih rabljenih vozila, te omogućuje višegodišnje bezbrižno posjedovanje i užitak u vožnji automobila. Za detalje vezane uz Toyota Relax, posjetite www.toyota.hr ili kontaktirajte ovlaštenog Toyota partnera. Usluga je od travnja 2021. dostupna za aktivaciju u svim ovlaštenim Toyota servisima.

ČESTA PITANJA:

Može li svaka Toyota biti uključena u Toyota Relax program?

Sva Toyota vozila koja se redovito održavaju kod ovlaštenog Toyota servisera, ukoliko ispunjavaju slijedeće kriterije prihvatljivosti:

  • Do isteka tvorničkog jamstva mora ostati manje od 1 godine ili manje od 15.000 km.
  • Vozilo je mlađe od 10 godina i ima manje od 160.000 km
  • Vozilo je ispravno.

Koliko traje Toyota Relax program?

Uz Toyota Relax, bezbrižnost će biti potpuna do datuma sljedećeg redovnog servisa – obično 12 mjeseci ili 15.000 km – što prije nastupi. 

Kako se aktivira program?

Program se aktivira u skladu s uvjetima – u trenutku kada vozilo obavi redovni servis u ovlaštenoj mreži Toyota servisa u jednoj od sljedećih zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Slovenija, Srbija i vrijedi do slijedećeg redovnog servisa koji je potrebno odraditi zbog starosti vozila ili kilometraže (što prije nastupi.

Koji su uvjeti za uključenje u Relax?

Toyota Relax program aktivira se i stupa na snagu nakon obavljenog redovnog održavanja vozila, ukoliko su kumulativno ispunjeni sljedeći uvjeti:

1) vozilo je registrirano u jednoj od sljedećih zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Slovenija, Srbija

2) jamstvo proizvođača (tvorničko jamstvo) za vozilo je isteklo ili je do isteka ostalo manje od 1 godine ili manje od 15.000 km
3) vozilo je mlađe od 10 godina i ima manje od 160.000 km
4) vozilo je tehnički ispravno
5) vozilo se ne koristi za posebne namjene (npr. policija, vatrogasci, hitna pomoć, utrke, rent-a-car i slično)
6) na vozilu ne postoji dijagnostički kôd pogreške izbrisan u posljednjih 30 dana ili 1.500 km prije nego što je vozilo stiglo u ovlašteni Toyota servis. 

Toyota Relax program zahtijeva da stranka održavanje obavlja u ovlaštenom Toyota servisu i da vozilo nema mehaničkih i/ili elektroničkih kvarova u vrijeme održavanja. U slučaju tehničke neispravnosti, u svrhu uključenja u Toyota Relax program, svi postojeći nedostaci i/ili kvarovi moraju se popraviti Toyotinim originalnim rezervnim dijelovima o trošku vlasnika vozila.

Što ne uključuje Relax?

Toyota Relax ne pokriva kvarove koji su posljedica redovnog trošenja komponenti uslijed eksploatacije, niti razne manifestacije kao što su npr. buka, vibracije i slično; dijelove karoserije, gumene dijelove, dijelove unutrašnjosti, kvarove nastale kao posljedica vanjskog utjecaja ili prirodne pojave, sabotažu i/ili pojave uzrokovane nemarom, vanjske manipulacije, reprogramiranje itd.
Popis svih dijelova koji NISU uključeni u Toyota Relax program detaljno je opisan u uvjetima.