Ekologija Vijesti

Toyota za Šangaj pripremila baterijsko električni SUV

 

Toyota je potvrdila da će predstaviti svoj baterijski električni SUV srednje klase na nadolazećem Sajmu automobila u Šangaju 2021. Prva vijest o ovom modelu je objavljena na nedavnom Toyotinom Kenshiki događanju u Europi, a riječ je o SUV-u koji će se temeljiti na novoj Toyotinoj platformi e-TNGA, koja je izuzetno svestrana i lako prilagodljiva za niz različitih tipova vozila.

Osnovno načelo arhitekture platforme e-TNGA je zadržavanje glavnih sklopova u istom položaju, dok se položaj drugih elemenata mijenja. Ovaj pristup omogućava promjene širine, dužine, osovinskog razmaka i visine vozila. Na e-TNGA je isto tako moguće postaviti prednji ili stražnji pogon ili pogon na sve kotače, te razne vrste baterija i elektromotora u skladu s različitim tipovima vozila i profilima korištenja.

Svestranost i prilagodljivost tehnologije e-TNGA omogućava Toyoti konstruiranje i stvaranje vozila koja su ne samo baterijska električna, nego i uzbudljiva za vožnju i prelijepa za oko.

Sajam automobila u Šangaju će se odvijati od 21. do 28. travnja (dani za posjetitelje), a novinarski dani su 19. i 20. travnja.