Vijesti

Nova era za Corollu

Nova generacija Toyotinih modela u C-segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe (4 i 5 vrata te karavan) nositi ime Corolla u cijelom svijetu, nadovezujući se na svjetsku reputaciju najprodavanijeg modela u povijesti automobila. Ime Auris više se neće koristiti nakon uvođenja nove generacije Corolle početkom 2019.

Ovaj odabir imena se poklapa s usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture – TNGA), koja će zamijeniti trenutne tri različite platforme. „Proizvodna i konstrukcijska filozofija TNGA donosi potpuno novu dimenziju našoj sljedećoj generaciji modela u segmentu C. Povrh slavne kvalitete, trajnosti i pouzdanosti Corolle, novi model se odlikuje i stanovitim emotivnim vrijednostima koje naši kupci žele, kao što je dojmljivi izgled, profinjenost unutrašnjosti, zadivljujuća dinamičnost u vožnji i snažni, ali štedljivi hibridni pogonski sklopovi”rekao je dr. Johan van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe. „Nema boljeg trenutka nego što je pokretanje prodaje nove generacije za ponovno uvođenje imena Corolla izvedbama s 5 vrata i karavanu našeg modela u C-segmentu.”

Nova Corolla Touring Sports će imati svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu, kao i izvedba s 5 vrata, obje u svojim hibridnim izvedbama.