Ekologija Galerija Objava tjedna Predstavljamo

Volvo lansira električni Volvo C40 Recharge

Budućnost tvrtke Volvo Cars je električna, a novi Volvo C40 Recharge najnoviji je dokaz predanosti tvrtke budućnosti bez emisija

            C40 Recharge odlikuju sve prednosti vozila SUV, ali s nižom i elegantnijom konstrukcijom. Zasnovan je na platformi vozila CMA – kao prvi model Volvo u povijesti na potpuno električni pogon. Nakon predstavljanja modela XC40 Recharge, a sada i C40 Recharge, Volvo Cars će narednih godina nastaviti s predstavljanjem nekoliko dodatnih električnih modela.

Već u razdoblju do 2025. godine, cilj je ostvariti 50 posto globalne prodaje koju će zastupati potpuno električni automobili, a drugu bi polovinu zastupali hibiridi. Prema planu do 2030. godine svaki bi prodani automobil trebao biti potpuno električan.

“C40 Recharge predstavlja budućnost Volva ukazujući kojim putem idemo”, rekao je Henrik Green, glavni tehnološki direktor. „Riječ je o potpuno električnom vozilu koje je u ponudi isključivo putem interneta, s prilagođenim paketom usluga i brzom isporukom. Kupnja novoga Volva nikada nije bila privlačnija.”

Stražnji dio C40 Rechargea odlikuje zadivljujući dizajn, koji se slaže s niskom linijom krova, a novi dizajn prednjeg dijela predstavlja novo lice Volvo električnih vozila i uključuje prednja svjetla s vrhunskom pixel tehnologijom.

Interijer vozila C40 Recharge pruža kupcima visok položaj za sjedenje koji preferira većina vozača Volva, a tu je i široka paleta boja i opcija jedinstvenih dekorativnih elemenata. To je ujedno i prvi model Volvo bez elemenata kože.

Poput modela XC40 Recharge, i C40 Recharge nudi jedan od najboljih informativno-zabavnih sustava na tržištu koji je zasnovan na operativnome sustavu Android, nastao kao plod suradnje s Googleom. Korisnicima su na raspolaganju Googleove aplikacije i integrirane usluge, poput usluga Google Maps, Google Assistant i Google Play Store.

Neograničeni podaci omogućuju vrhunsku povezivost, a C40 Recharge će ažuriranja programske opreme preuzimati bežično. Dakle, stalno će unaprjeđivati tvornički postavljene funkcije i sustave.

Pogon čini par elektromotora, jedan na prednjoj i jedan na stražnjoj osovini, koji se napajaju baterijom od 78 kWh koju odlikuje brzo punjenje do 80 posto za oko 40 minuta. C40 Recharge pruža predviđeni domet od oko 420 km, za koji se očekuje da će se s vremenom usavršavati putem bežičnih ažuriranja softvera.

Kao što je objavljeno ranije, potpuno električni C40 Recharge bit će na raspolaganju samo putem interneta. U skladu sa svojim naporima da smanji složenost ponude modela i usredotoči se na atraktivne unaprijed odabrane verzije, Volvo Cars značajno je pojednostavnio svoju ponudu C40 Recharge.

Kupcima se prilikom kupnje novoga C40 Recharge isporučuje prilagođen paket usluga koji između ostalog uključuje servisiranje, jamstvo, pomoć na cesti, kao i opcije osiguranja te punjenja vozila kod kuće.

Proizvodnja modela C40 Recharge počinje ove jeseni, i to u tvornici tvrtke Volvo Cars u Ghentu u Belgiji, uz proizvodnju modela XC40 Recharge.