Vijesti

Volvo on Call

Aplikacija za pametne telefone Volvo on Call sad vozačima plug-in hibrida omogućuje uvid u uzorke vožnje na električni pogon

Mogla bi se nazvati brojilom koraka za elektrificirane automobile: vozači plug-in hibridnih automobila Volvo sada mogu dobiti nov uvid u svoje uzorke vožnje na električni pogon budući da je Volvo Cars u svojoj aplikaciji za pametne telefone „Volvo on Call“ na svim tržištima uveo niz novih funkcija.

Dodatnim funkcionalnostima Volvo Cars namjerava i dalje poticati vozače plug-in hibrida Volvo kako bi što bolje napunili bateriju vozila i vozili posve električno te želi općenito povećati zanimanje za prednosti električnih automobila i održivu mobilnost.

Nova i unaprijeđena aplikacija „Volvo on Call“ vozačima omogućuje uvid u to koliku su udaljenost prešli u potpuno električnom načinu vožnje te u svoju potrošnju električne energije i goriva, skupa s drugim podacima. Kasnije ove godine usluga će također vozačima pružati mogućnost pregleda utjecaja njihove vožnje na njihov ugljični otisak, a i procjenu troškova goriva koje su uštedjeli vožnjom u potpuno električnome načinu.

„Želimo da aplikacija „Volvo On Call“ olakša život vama kao korisniku te omogući prisnije iskustvo“, rekla je Ödgärd Andersson, glavna direktorica digitalizacije. „Budući da automobil postaje sve više povezan, povećava se potencijal aplikacije, stoga namjeravamo s vremenom pobrinuti se za to kako bi aplikacija postala toliki dio tvrtke Volvo, koliko su i njezini automobili.“

Za odgovarajuće modele Volvo Recharge, kupljene u razdoblju ponude, platforma će izvješćivati vozače i o stanju povrata za električnu energiju iz prošle godine. Recharge je krovni naziv za sva vozila Volvo koja sadrže punjivu bateriju, s potpuno električnim i plug-in hibridnim pogonom.

Nove funkcionalnosti „Volvo on Call“ stoje na raspolaganju za sve modele plug-in hibrida Volvo koje odlikuju ugrađene platforme SPA i CMA te su u prodaji od 2015. godine, u 47 zemalja svijeta u kojima funkcionira „Volvo on Call“.

„Kao što brojilo koraka potiče ljude na učestaliju tjelovježbu, vjerujem da će aplikacija ljudima omogućiti bolji uvid u njihove uzorke vožnje, a s tim i vožnju na održiviji način“, rekao je Björn Annwall, voditelj EMEA u tvrtki Volvo Cars. „Na plug-in hibride gledamo kao na „djelomično električne automobile“ koji potiču promjene u ponašanju ljudi i pomažu u prelasku na potpuno električne automobile.“

Volvo Cars jest prvi priznati proizvođač automobila koji se obvezao na potpunu elektrifikaciju i dugoročnu budućnost bez tradicionalnoga motora s unutarnjim izgaranjem.Sad je već vodeći na tržištu po pitanju prodaje plug-in hibrida, koja predstavlja gotovo 25 posto cjelokupne prodaje Volvo Cars u Europi.

U narednih pet godina Volvo Cars predstavit će paletu potpuno električnih automobila, što će odgovarati njegovim ambicijama da bi do 2025. godine svjetska prodaja potpuno električnih automobila dostigla 50 posto, skupa s ostalim hibridima. S proizvodnjom svojega prvog potpuno električnog automobila, XC40 Recharge P8, počinje ove godine u Ghentu u Belgiji.

Svaki model Volvo iz trenutačne ponude uključuje mogućnost Recharge, od maloga XC40 SUV, automobila serije 60 do vodećega vozila tvrtke, velikoga XC90 SUV. Volvo Cars jedini je proizvođač automobila koji nudi plug-in inačice za sve modele iz svoje palete vozila.

Ažuriranje aplikacije „Volvo on Call“, koje objavljujemo danas, pripremljeno je temeljem povratnih informacija korisnika, a Volvo Cars će razvijati platformu i ubuduće, kao i oblikovati uslugu sukladno prijedlozima korisnika.