Vijesti

Volvove mjere za ublažavanje posljedica koronavirusa

Pandemija koronavirusa negativno utječe na tvrtku Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama povezanim s radom zaposlenika. Tvrtka na prvo mjesto stavlja zaštitu zdravlja i sigurnost svih zaposlenih. Preventivne mjere i ograničenje putovanja već su stupili na snagu. Sada treba sve snage usmjeriti u ograničenje širenja virusa provedbom društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje brojnih osobnih mjera sigurnosti.

Pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. travnja. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u razdoblju od 26. ožujka do 14. travnja. Zaposleni u uredima Volva od 26. ožujka nadalje rade od kuće, i to sa skraćenim radnim vremenom. Tim se mjerama žele očuvati radna mjesta i osigurati da se tvrtka Volvo Cars vrati na uobičajeno poslovanje čim to bude moguće. Početkom mjeseca tvrtka je nakon duljeg razdoblja zabrane proizvodnje otvorila svoja četiri pogona u Kini. Ponovni posjet prodajnim salonima ukazuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu, što ističe prednosti našeg uravnoteženog poslovanja u svijetu.

“Naša glavna briga jest zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše tvrtke”, rekao je generalni direktor Håkan Samuelsson. “Zahvaljujući dragocjenim programima potpore, koje uvode vlade i organi vlasti, uspjeli smo brzo poduzeti mjere”.

U tvrtki Volvo Cars smatraju kako te mjere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljnjih posljedica pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti tvrtke Volvo Cars. Proizvodni pogoni Volvo Cars, za koje vrijede najavljene mjere, nalaze se u područjima Torslanda, Skövde i Olofström (Švedska), u mjestu Ghent (Belgija) i u Južnoj Karolini (Sjedinjene Američke Države). Dotično uredsko osoblje radi u sjedištu tvrtke u Göteborgu u Švedskoj te u pogonu u Ghentu i pripadajućim tržištima.

Također sukladno situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa ograničen je rad centara u skladu s vladinom odlukom o zatvaranju prodavaonica koje nisu nužne. Zatvoreni su prodajni centri, dok dežurni servisi rade i dalje te brinu za mobilnost vlasnika Volva i sigurnost na cesti.