Vijesti

Wings for Life World Run i Renault trčali za one koji to ne mogu!

            U nedjelju 5. svibnja, Renault je četvrtu godinu zaredom sudjelovao u utrci Wings for Life World Run. Trkači su sudjelovanjem skupljali novac za istraživanja lijeka za ozljede leđne moždine, a članovi trkači ekipe „Passion4Life Renault Hrvatska” bili su treći u svijetu po broju članova i ukupno pretrčanim kilometrima.

            Nekadašnji prvak u motokrosu Heinz Kinigadner i osnivač Red Bulla Dietrich Mateschitz osnovali su 2004. godine međunarodnu neprofitnu zakladu Wings for Life s ciljem povećanja svijesti o ozljedama leđne moždine i prikupljanja što većeg iznosa u zakladu. Stoga su 2014. po prvi puta organizirali trkačko natjecanje „Wings for Life World Run” u kojem je sav prihod od startnina i sve donacije namijenjen upravo tog humanitarnoj zakladi.

            U nedjelju 5. svibnja 2019. cijeli je svijet već šestu godinu zaredom u isto vrijeme trčao za one koji to ne mogu. Kao i prošle godine, hrvatska utrka održana je u Zadru, a za razliku od drugih sličnih natjecanja u kojima trkači trče prema cilju, u ovoj su utrci „bježali” od vozila Renault Kadjar koje ih je pratilo i malo po malo isključivalo iz natjecanja. Želeći prikupiti što je moguće više sredstava, Renault Nissan Hrvatska je još prije tri godine oformila posebnu ekipu trkača „Passion4Life Renault Hrvatska” za čiji je svaki pretrčani kilometar donirala dodatnih 5 kuna. 

            Ove je godine za ekipu „Passion4Life Renault Hrvatska” trčalo 822 trkača (u odnosu na 603 prošle godine!) koji su, nakon srčane utrke i srušenih osobnih rekorda, ukupno pretrčali 11.186 km (za razliku od 2018. kad su pretrčali 6.319 km)! To je izniman uspjeh za Hrvatsku budući da je ekipa „Passion4Life Renault Hrvatska” bila treća na svijetu po broju članova kao i po broju pretrčanih kilometara! Time su u dobrotvorne svrhe prikupili dodatnih 56.000 kuna.