Ekologija Vijesti

„Zity by Mobilize” bogatiji za Daciju Spring

Zity by Mobilize, usluga kratkoročnog i fleksibilnog najma električnih vozila predstavljena je u svibnju prošle godine u Parizu. Danas u svoje redove prima Daciju Spring kako bi još učinkovitije odgovorila na potrebe korisnika u okolici Pariza. Dacia Spring nadomjestit će 150 primjeraka Renaulta Zoe, a do rujna ove godine omjer tih dvaju modela u floti trebao bi se u potpunosti izjednačiti.

„Kompaktan, okretan, robustan i posve električan: Dacia Spring savršeno ispunjava zahtjeve dijeljenja vozila. Zahvaljujući usluzi Zity by Mobilize, našim je korisnicima na raspolaganju bogata ponuda vozila. Vjerujemo da snaga leži u slobodi izbora i upravo to želimo ponuditi kroz flotu vozila koju čine dva ekološki prihvatljiva modela, prilagođena različitim željama i potrebama u pogledu mobilnosti” rekao je Vincent Carré, operativni direktor dijeljenja vozila pri Mobilizu.

Kompaktan, povezan, 100% električan i savršen za dijeljenje

Posve električan, kompaktan (3,73 m) i robustan: Dacia Spring savršeno odgovara na potrebe dijeljenja vozila u gradskim i prigradskim područjima, budući da nudi četiri sjedala, prtljažnik kapaciteta 290 litara i doseg od 230 km u mješovitoj vožnji odnosno 305 km u gradskoj vožnji (prema podacima WLTP-a). Opremljen je posve električnim motorom koji se ističe tihim radom bez vibracija, a usto je i dobar za okoliš. Osim toga, ovaj model prikuplja energiju kočenja svaki put kada podignete nogu s papučice gasa. Kompatibilan je i sa sustavima Apple CarPlay i Android Auto pa korisnici usluge Zity by Mobilize mogu jednostavno pristupiti omiljenoj usluzi navigacije i glazbenim aplikacijama dok se voze u Springu. Za još veću udobnost u vožnji tu su kamera za vožnju unatrag, ugrađena navigacija, komande i senzori za prilagodbu svjetlosti.

Početna cijena najma Dacije Spring jednaka je cijeni najma Renaulta Zoe: od 0,19 EUR/min u vožnji i 0,11 EUR/min kada je vozilo parkirano. Dostupni su i vremenski paketi s fiksnom cijenom kako bi se korisnicima osigurala najpovoljnija usluga. Oni vrijede za razdoblje od 24 h (69 EUR), 48 h (99 EUR) i 72 h (129 EUR).